La Junta Electoral dóna la raó a Altafulla i no despenjarà les estelades del carrer

El consistori havia demanat que especifiqués si s´havia de retirar propaganda política d´un espai cedit per aquesta finalitat

19 mayo 2017 21:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Junta Electoral Central ha donat la raó a l’Ajuntament d’Altafulla, després que divendres passat aquest organisme hagués reclamat al consistori l’obligatorietat de retirar les banderes independentistes del carrer Marqués de Tamarit, en relació amb el compliment de l’acord de la Junta Electoral Central, que obliga a les administracions a retirar qualsevol element propagandístic que se situï en edificis municipals. Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla, ha explicat que “les estelades han estat penjades per una coalició que concorre a les eleccions del 27S i les ha pres com a element simbòlic de la seva propaganda electoral en un espai cedit per aquesta finalitat”.

En aquest sentit, la JEC dóna la raó a la resposta presentada per l’Ajuntament d’Altafulla on concretava que “dites estelades van ser col·locades per un grup polític que es presenta a les eleccions del 27 de setembre, i que l’Ajuntament ofereix tots els fanals a les forces que hi concorren per posar-hi la seva propaganda”. D’aquesta manera, la JEC manifesta en el seu escrit que “la JEC no ha efectuat cap pronunciament respecte els fanals, els postes, les rotondes, els arbres, el cablejat de la llum i altres elements de domini públic distint dels mencionats”.

En aquesta línia, el consistori ha recordat que “l’Ajuntament no ha participat ni participarà per afavorir cap opció política; que no hi ha cap element propagandístic en cap edifici municipal; i que cap dels treballadors ha participat en la col·locació de les esmentades estelades ni cap altre element que pugui posar en qüestió la neutralitat de l’Ajuntament”.

L’Ajuntament d’Altafulla havia sol·licitat que la JEC especifiqués “si les banderes independentistes penjades per una coalició política també han de ser retirades”.

 

Comentarios
Multimedia Diari