Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Junta Electoral força l'Ajuntament de Cambrils a retirar les estelades del municipi

Dues de les estelades, situades al barri de Vilafortuny, ja havien estat substituïdes per banderes espanyoles

ACN

Whatsapp
Una de les estelades que onejava a Cambrils, però que ja havia estat substituïda per una d'Espanya de forma anònima

Una de les estelades que onejava a Cambrils, però que ja havia estat substituïda per una d'Espanya de forma anònima

L'Ajuntament de Cambrils ha retirat aquest matí, a instància de la Junta Electoral de Reus, les banderes estelades col·locades en diferents punts de la població. Unes banderes situades en espais públics i que s'havien posat sense autorització, segons ha informat el consistori en un comunicat. De fet, diversos partits havien demanat la seva retirada. El primer va ser el PP, que el passat 31 d'agost va dirigir una instància a alcaldia, per incompliment de l'ordenança municipal, i va presentar escrit davant la Junta Electoral per la possibilitat que es tractés d'un cas de publicitat electoral fora de termini. El mateix dia, C's va sol·licitar la retirada de les banderes, i uns dies més tard s'hi va sumar el PSC.

El darrer cap de setmana d'agost van aparèixer, en diversos espais públics del municipi de Cambrils (Baix Camp), banderes estelades que cap entitat ni persona va reivindicar, i per la col·locació de les quals no s'havia demanat permís, segons va informar el consistori.

Davant d'aquesta situació, el 31 d'agost el grup municipal del PP va exigir la seva retirada per complir amb l'ordenança, "que estableix que queda prohibida la col·locació de qualsevol suport publicitari i/o pancarta tant en instal·lacions municipals com a qualsevol espai públic, o element del paisatge i el mobiliari urbà o natural, sense autorització expressa de l'Ajuntament", segons van detallar en una nota de premsa. Al mateix temps, "i atenent al fet que l'estelada és un símbol utilitzat per algunes forces polítiques que es presenten a les eleccions del proper 27-S", el grup va presentar escrit davant la Junta Electoral de Zona "per considerar que es podria tractar d'un cas de publicitat electoral fora de termini".

El mateix dia, el grup municipal de Ciutadans també va sol·licitar la retirada de les estelades, unes banderes que "són símbols no oficials", van justificar. Uns dies més tard, el grup del PSC es va sumar a la petició manifestant que " no considerem acceptable que una determinada simbologia política es vulgui apropiar dels espais públics que són de tots els cambrilencs".

Val a dir que, aquest passat cap de setmana, dues de les estelades, situades al barri de Vilafortuny, van ser substituïdes per banderes espanyoles, incomplint igualment la normativa municipal i sense que ningú reivindiqués tampoc els fets.

 

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También