La Masia Castelló, debat per experiències turístiques

El poble medieval acollirà la Jornada “Experts en experiències turístiques. L’estratègia de la Masia de Castelló” el proper dissabte 27 d’abril

25 abril 2019 10:29 | Actualizado a 25 abril 2019 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper dissabte 27 d’abril tindrà lloc la jornada “Experts en experiències turístiques. L’estratègia de la Masia de Castelló”, en aquest poble del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que quedà deshabitat als anys cinquanta.

Aquesta jornada està organitzada per l’Associació Masia de Castelló, amb la col·laboració de diverses entitats i fundacions. S’emmarca en l’elaboració de l’estratègia de dinamització turística de la Masia de Castelló, que s’està desenvolupant, a càrrec d’Alba Font, geògrafa per la Universitat Rovira i Virgili (URV), gràcies a un conveni de col·laboració educativa entre l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la Facultat de Turisme i Geografia de la URV.

Després de dos tallers participatius titulats “Castelló com a espai turístic” que es van realitzar el 9 i 29 de març, s’han avaluat tots els esdeveniments i activitats que es porten a terme en el dia a dia de Castelló i s’estan definint noves propostes que permetin dinamitzar aquest espai.

 La jornada, que s’inaugurarà a les 9.30 h amb els parlaments de l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i del president de l’Associació Masia de Castelló, Santi Nomen, es dividirà en tres blocs que permetran debatre sobre les noves tendències turístiques i donar visibilitat a la Masia de Castelló.

El primer bloc, titulat «La creació d’experiències turístiques», començarà a  les 10h, amb la  Marta Nel-lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, que exposarà les noves necessitats i tendències del turisme fent èmfasi en les possibilitats que ofereix un entorn rural i cultural com el de Castelló.

 

A continuació, el segon bloc (“Fundació, patrimoni i valor”) comptarà amb l’exposició de dues experiències exitoses per part de la directora la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa; i del director gerent de la Fundació Castells Culturals de Catalunya, Ramon Orpinell. En aquest bloc també, l’Associació Masia de Castelló – representada pel Xavi Castellví, soci de l’Associació i assessor tributari – explicarà en quin moment es troba la creació de la nova fundació i el motiu de la seva creació.

A les 16h, després d’un tast de vins i d’un dinar a base de clotxa, se seguirà amb el darrer bloc, anomenat “L’estratègia de la Masia de Castelló”, en què es portarà a terme el tercer taller participatiu, conduït per l’Alba Font, sobre les noves propostes i estratègies de dinamització de Castelló. Serà el moment per definir-les o, fins i tot, per debatre’n de noves.

Comentarios
Multimedia Diari