La Mostra del Vi i la Gastronomia de Cambrils bat el rècord de visitants i expositors 

La fira es tornar a superar amb més de 8.000 inscrits a les activitats, tot i haver de tancar per pluja la tarda de diumenge

22 octubre 2018 12:28 | Actualizado a 22 octubre 2018 12:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unes dades excel·lents tanquen l’edició d’enguany de la mostra “Cambrils, entrada al País del Vi”:  56.680 euros en tiquets venuts, 8.124,6 persones inscrites a les activitats, 15.000 tastos de vins i 9.700 degustacions gastronòmiques. La novena edició de la fira del vi i la gastronomia de Cambrils ha tornat a superar les expectatives i ha batut el record d’expositors i visitants.

La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha afirmat que la fira ha estat un gran èxit i ha destacat la importància de superar les previsions inicials de les xifres de venda de tiquets i inscripcions, tot i que la durada del programa era d’un dia menys que l’any passat per adaptar-se al pont i que la pluja va obligar a suspendre la mostra diumenge a la tarda.

La regidora també ha afirmat que la fira està del tot consolidada, que el nivell de satisfacció dels visitants, cellers, productors i elaboradors és molt alt i que per això la fira de Cambrils s’ha convertit en una referència i té un públic molt fidel. A més, enguany hi ha hagut molta afluència de visitants francesos, alemanys, britànics, suecs i francesos. 

Entre les particularitat que fan que la Mostra del Vi de Cambrils sigui diferent i única, hi ha el maridatge del vi i la gastronomia cambrilenca, l’escenari privilegiat del Parc del Pescador i  un programa d’activitats paral·lel amb tastos guiats, tallers familiars, actuacions musicals en directe, castells i altres esdeveniments.

De l’11 al 14 d’octubre els visitants van poder degustar una gran varietat de vins de 22 cellers (sis més que l’any passat) maridats amb les tapes i degustacions gastronòmiques que van preparar restaurants cambrilencs. A més, la mostra va comptar amb tres establiments de dolç, una Associació Gastronòmica (Associació Societas Coqvinària Cambrils) i els fideus rossos com a plat més típic de la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Cal destacar que la mostra només marida vins, caves i/o vermut amb gastronomia cambrilenca. És a dir, totes les degustacions, tapes i propostes són elaborades exclusivament per empreses del municipi i això és un dels principals trets diferencials de la fira. Una altra de les característiques de la mostra és el perfil de visitant, que acostuma a ser bon coneixedor del vi. Per altra banda, la dimensió de la fira també permet el contacte directe entre client i elaborador, facilitant l’explicació personal de cada vi, cava o vermut, fet que valoren positivament els cellers. 

Una de les principals novetats va ser l’organització d’un tast professional entre els cellers participants a la fira i els restaurants de la demarcació acreditats, que van poder degustar els vins i referències dels expositors de la fira cambrilenca.

També per primer cop la fira va comptar amb la participació de la Confraria de Pescadors amb un estand on els pescadors de Cambrils van cuinar i oferir cada dia degustació de fideus rossos.

Per altra banda, cal destacar també la celebració del primer Cicle de Cinema Enogastronòmic de Cambrils, amb la col·laboració del cinema La Rambla de l’Art.

Comentarios
Multimedia Diari