La Plataforma d'Afectats de la Cooperativa de Cambrils demana entrar al Consell Rector amb poder vinculant

També demana incrementar l'interès dels estalvis que se'ls han de retornar en els propers anys perquè no representi una pèrdua de diners

19 mayo 2017 20:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

S’esgoten els dies per tancar l’acord de refinançament que pugui permetre a la Cooperativa Agrícola de Cambrils evitar el concurs de creditors. La direcció de l’entitat va aprovar dilluns el pla de viabilitat, i ara els afectats hauran d’estudiar-lo a fons i decidir, cadascú a títol individual, si s’adhereix o no a la proposta. Però, al marge de les condicions concretes del pla i la lletra petita, que valoraran detingudament al llarg d’aquesta setmana, des de la Plataforma d’Afectats posen sobre la taula dues condicions que consideren imprescindibles. Segons ha explicat avui el president del col•lectiu, Dani Pallejà, “volem exercir el nostre dret de formar part del Consell Rector i amb poder vinculant, perquè entenem que serem els principals creditors”. Així, doncs, volen prendre part en la gestió econòmica de la Cooperativa, “perquè la situació de mala gestió, o de gestió inexistent, que hi ha hagut en els últims anys, no es torni a repetir”. Una altra de les condicions que, segons ha detallat Pallejà, consideren prioritàries, és incrementar l'interès dels estalvis que els han de retornar a setze ants vista, des del 0,5% que planteja el document a com a mínim un 1%, "perquè el diner no perdi valor amb el pas dels anys".

Pallejà ha assenyalat també que no descarten emprendre accions jurídiques per la via penal. Però aquesta serà una qüestió que es plantejaran seriosament passat el dia 21 de març. Ha insistit en què el seu primer objectiu, ara mateix, és treballar amb totes les eines que tenen al seu abast per evitar el concurs, que ha definit com “el pitjor dels escenaris possibles”. Però també ha puntualitzat que, en el moment de demanar responsabilitats, “no traiem a ningú de l’equació”. Qui estaria en un primer pla, doncs, seria la junta, els gerents i l’auditor de comptes, però també posen en dubte el paper del BBVA i de la Generalitat en tot plegat.

La Plataforma ha desconvocat la manifestació que tenia prevista pel proper diumenge. En comptes de la protesta duran a terme, a partir de les 10 hores i a la carpa de la zona esportiva, una assemblea on desgranaran la lletra petita del pla de viabilitat, analitzaran els pros i els contres i intentaran posar a l’abast dels afectats tots els inputs necessaris perquè prenguin la decisió que considerin oportuna sobre si s’adhereixen o no a la proposta de refinançament. Ara la Cooperativa Agrícola necessita el suport dels impositors que representen almenys el 75% dels estalvis que estan atrapats el dia 22 de desembre amb el tancament de la secció de crèdit. Si aconsegueix les adhesions necessàries, els impositors afectats podran recuperar el 40% dels seus estalvis en el moment d’aixecar el preconcurs; el 32% seria a 10 anys vista a partir de la data de l'auto d'homologació judicial de l'acord de refinançament, i el 28% restant de l’any 11 al 16.

Comentarios
Multimedia Diari