La Plataforma d'Afectats de la Cooperativa de Cambrils obre la via judicial

Un cop assolit l'acord de refinançament per evitar el concurs de creditors, el col·lectiu analitzarà tota la informació necessària per dirimir responsabilitats

19 mayo 2017 19:53 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma d’Afectats per la Cooperativa Agrícola de Cambrils comença a treballar per iniciar la via judicial. Una vegada assolit l’acord de refinançament que permetrà a l’entitat evitar el concurs de creditors, els membres del col·lectiu d’afectats consideren que ha arribat el moment de demanar responsabilitats “en el sentit ampli: ja sigui per la via mercantil, civil, penal o totes tres”, ha explicat avui el president de la plataforma, Dani Pallejà. No ho faran de manera immediata. Volen estudiar a fons tota la documentació i els indicis existents. Però sí que tenen clar que apuntaran no només als actuals gestors, “sinó que hi ha altres actors que poden haver tingut responsabilitat, com els auditors, la Generalitat –per supervisar malament- o el BBVA, en aquest cas generant una aparença de solvència de la secció de crèdit, quan òbviament no era així”. Pallejà ha assegurat, de fet, que “no descartem ningú, i volem estirar del fil per presentar una querella ben sòlida. Arribarem fins al final”.

Després d’haver assolit l’acord que permetrà als impositors recuperar el 40% dels diners bloquejats, si tot va bé abans que passi un mes i mig, ara la plataforma es reorganitzarà per encarar aquesta nova etapa. “Ho haurem de fer per establir nous ritmes de reunions, i un funcionament intern, però també perquè volem entrar a la Cooperativa. Considerem essencial intregrar-nos en la seva gestió”, insisteix Pallejà. El seu paper en el sí de l’entitat, doncs, es perfilarà en les properes setmanes.

D’altra banda, també apunten que les institucions a partir d’ara hauran de treballar a fons. “Ara comença la feina feixuga”, ha dit Pallejà, remarcant que tots plegats hauran de treballar per “retornar el prestigi a la Cooperativa”.

La Plataforma lamenta la falta d’informació amb la qual han hagut de treballar des del 22 de desembre. Asseguren que la relació amb el consell rector ha estat pràcticament inexistent, i l’acusen de “falta de sensibilitat”.

 

Comentarios
Multimedia Diari