La Plataforma recomana signar el refinançament de la Cooperativa

Explica que d'aquesta manera els afectats recuperarien ja el 40% del seu diners i la resta en terminis de fins a 16 anys

19 mayo 2017 19:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma d’Afectats per la Cooperativa Agrícola de Cambrils recomana als seus membres signar l’acord de refinançament proposat per l’entitat i recolzat per un pla de viabilitat.

El pla, que ha de ser signat pel 75% dels impositors, garanteix el retorn del 40% dels estalvis i l’ajornament de la resta a terminis de fins a 16 anys. «Recomanem que signin», explica el president de la Plataforma, Dani Pallejà. «És l’opció menys dolenta, amb un termini que ens sembla massa llarg però que dins de les incerteses és la menys incerta».

No a un concurs

L’advocat de la Plataforma, Luis Salas, també fa una crida en el mateix sentit. «L’’alternativa a un acord de refinançament és seguir en insolvència, que obligaria la presentació de demanda de concurs».

Els impositors que vulguin adherir-s’hi ho han de fer entre dilluns i dimecres a la Cooperativa, davant notari. A la fase final del preconcurs, que acaba el 21 de març, els afectats estan cridats a signar per l’acord de finançament avalat pel pla de viabilitat presentat per la Cooperativa.

A títol individual

La Cooperativa ha habilitat unes hores en què recollirà les adhesions. Amb tot, podrien habilitar-se més hores durant la setmana si fos necessari. Durant l’assemblea d’ahir, la directiva de la Plataforma ha informat sobre les condicions de l’acord de refinançament i qui pot signar. En tot cas, s’haurà de signar a títol individual perquè la plataforma no és afectada directament.

Pallejà afirma que la posició de la plataforma, a favor de signar l’acord, s’ha anat confirmant després de l’assessorament dels darrers dies. «El concurs de creditors és la pitjor situació», insisteix el president de la Plataforma, que considera que signar és la millor expectativa per recuperar els estalvis.

Sobre el pla de refinançament i el de viabilitat, Pallejà explica que «no deixa de ser un pla de negoci» a mensualitats i a 16 anys . I «cada mensualitat té les seves circumstàncies», afirma el president de la plataforma d’afectats. Admet que els primers anys seran difícils per la tresoreria perquè estan centrats en l’acomiadament de part de la plantilla amb les indemnitzacions corresponents.

Pallejà espera que els dos primers anys puguin «establir els fonaments pels pròxims anys que generin els beneficis que han de permetre que els impositors puguin cobrar els diners que se’ls deuen».

La major part de l’assemblea va anar a càrrec de l’advocat de la Plataforma, Luis Salas, que també ha de fensat que els afectats signin l’acord de refinançament per evitar la presentació de concurs de creditors. Per Salas, presentar la demanda implicaria «plantejar un altre conveni» per veure com i en quins terminis es podrien pagar els diners que es deuen ara i inclouria una quitança.

Comentarios
Multimedia Diari