Más de Costa

La Policia Local de Cambrils comissa vuit tortugues d'una espècie considerada exòtica i invasora

La unitat de Patrulla Verda i Medi Ambient va localitzar els rèptils en una bassa ornamental d'una zona verda de la urbanització dels Tallats

Redacció

Whatsapp
Foto: DT

Foto: DT

Els agents de la Policia Local de Cambrils adscrits a la unitat de Patrulla Verda van localitzar divendres a les 9 del matí una comunitat de vuit tortugues aquàtiques de l’espècie Trachemys scripta elegans i Trachemys scripta scritpa, conegudes col·loquialment com a tortugues d’orelles vermelles (de Florida) i d’orelles grogues (de Califòrnia). Les tortugues estaven en un bassa ornamental de la urbanització dels Tallats de Cambrils.

Els agents van dur a terme aquesta intervenció arran del règim administratiu d’aquestes tortugues, ja que la normativa que els hi és d’aplicació no permet la tinença, el comerç, la distribució, la importació i l’exportació d’aquests animals perquè són considerats com a exòtics i invasors.

Amb aquesta mesura, es pretén acabar amb una pràctica que pot ser nociu pel medi natural perquè la morfologia pròpia d’aquests animals eradica les espècies autòctones, fet que perjudica la regulació cinegètica de l’ecosistema. Cal ressaltar que no és permès alliberar a aquests animals a fonts, estancs o basses per ser considerada aquesta conducta com a delicte.

Els animals comissats han estat lliurats al personal del Medi Natural de la Generalitat.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También