Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Policia Local de Cambrils s'instrueix en ocupació il·legal d'immobles

La sessió, dirigida a membres de forces i cossos de seguretat, es va celebrar al Centre Cultura el passat dilluns. Des de la Regidoria de Protecció Ciutadana s’havia detectat aquesta necessitat de formació per atendre aquest fenomen

Jordi Cabré

Whatsapp
Una de les vivendes okupades en els darrers mesos a Vilafortuny.

Una de les vivendes okupades en els darrers mesos a Vilafortuny.

La regidoria de Protecció Ciutadana i Mobilitat i la Policia Local de Cambrils va organitzar una ponència sobre l’ocupació d’habitatges i la usurpació de béns immobles el passat dilluns.

La sessió es va celebrar a la sala d’actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid) i anava dirigida als membres de tots els cossos i forces de seguretat de la demarcació.

La ponència, a càrrec d’Álvaro Mangas Campos de la Fiscalia de Tarragona, es va organitzar després de detectar la necessitat d’ampliar la formació dels membres dels cossos policials per atendre aquest fenomen que l’Ajuntament de Cambrils veu amb preocupació.

Les ocupacions d’immobles sense autorització dels propietaris sovint afecten la convivència i el dret legítim a la tranquil·litat veïnal.

En aquests casos, els procediments a seguir poden generar dubtes als diferents cossos i forces de seguretat, que són els que habitualment donen les respostes més immediates. L’objectiu d’aquesta formació és millorar aquestes actuacions, així com la cerca de resolucions a les situacions de conflicte d’interessos, que precisen d’una actuació clara per part dels policies.

Cal recordar que en els darrers mesos, a les urbanitzacions de Vilafortuny principalment, hi ha hagut queixes de veïns i propietaris per la presència d'okupes a cases de bancs o de turistes foranis.

Aquest problema, de difícil solució, posa en una situació complicada als agents locals, que tot i actuar amb la llei a la mà, a vegades el resultat socialment és inexplicable.

Temas

Comentarios

Lea También