La Policia Local de Roda de Berà celebra la seva festa patronal

Durant l’acte s’han lliurat diferents medalles a la dedicació i felicitacions corresponents als anys 2020 i 2021.

08 octubre 2021 21:10 | Actualizado a 13 octubre 2021 11:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest matí la Policia Local de Roda de Berà ha celebrat el seu patró per la festivitat dels Sants Àngels Custodis. Després d’un any i mig molt complicat per a tothom en què la festa tampoc no es va poder celebrar degut a la situació de pandèmia, comandaments i agents s’han vestit avui amb l’uniforme de gala per gaudir de la seva patrona, acompanyats per autoritats polítiques i policials, per representants d’altres cossos de seguretat i pels seus familiars i amics.

Tots ells i elles s’han donat cita a 2/4 de 12 del matí, a les dependències policials on l’acte ha començat amb la formació de la plantilla, i l’alcalde Pere Virgili i Joan Pie, sotsinspector en cap de la Policia Local, han passat revista als membres del cos rodenc.

Seguidament, s’ha iniciat l’acte institucional de lliurament de felicitacions i medalles amb el parlament del cap de la Policia Local, qui per a ell aquesta ha estat l’última patrona com a membre actiu del cos policial atès que a finals de desembre, i després de 33 anys al servei del poble de Roda de Berà, es jubilarà.

Donarà el relleu a l’actual sergent, Antonio Gómez, qui fa poc ha aprovat les proves de promoció per ascendir a sotsinspector. Pie, molt emocionat, ha volgut donar les gràcies als trenta-sis membres que formen actualment la plantilla, i ha recordat al recentment desaparegut Pere Virgili Gatell, qui era regidor de Governació quan ell va arribar a la Policia Local, i amb qui encara mantenia una especial amistat.

Quant a les distincions, l’associació de voluntaris de Protecció Civil i els agents cívics Amadeu Nadal i Cipriano Montes han rebut una felicitació pública col·lectiva per la seva tasca desinteressada col·laborant amb la Policia Local i l’Ajuntament.

A continuació, s’han lliurat diversos diplomes de formació per tallers i cursos realitzats pels agents, i seguidament sis medalles, quatre d’elles corresponents a l’any 2020 i dues de 2021. Els agents Marco Antonio Porras, Vanessa Zarza i Iván Tico, han rebut la medalla a la dedicació en categoria bronze per 15 anys de servei a l’administració. Per la seva part, el caporal Francesc López ha rebut la medalla a la dedicació en categoria argent pels seus 25 anys de servei; i el sergent Antonio Gómez i el caporal Manuel Lucas Fernández han recollit la medalla a la dedicació categoria or per 30 anys de servei.

Les distincions han estat lliurades per l’alcalde Pere Virgili; pel cap de la Policia Local, Joan Pie; per la directora dels Serveis Territorials d’Interior, Marta Cassany; i per la sotsdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto.

L’Alcalde també ha dirigit unes paraules a tots els presents reconeixent la feina policial durant el darrer any i mig de pandèmia “per la qual heu hagut de canviar la vostra forma de treballar, fins i tot els vostres protocols i dedicar-vos a tasques per les quals no us havien preparat”, ha dit. Finalment també ha agraït a Joan Pie “aquesta feina llarga i reconeguda. Trenta-tres anys, trenta dels quals com a Cap de la nostra policia. Deixa’m que t’ho reconegui en el meu nom, però també en el del regidor de Governació que hi havia en aquell moment quan tu hi vas arribar. Des d’allà on sigui el meu pare, gràcies Joan per la feina ben feta”, afirmava Pere Virgili. Finalment, ha volgut felicitar a l’Antonio Gómez “com sabeu, ha sigut l’aposta de l’equip de Govern i de tot el consistori perquè d’aquí tres mesos sigui el cap de la Policia Local de Roda de Berà, i espero que ho siguis per molts anys, Antonio”.

Per cloure la festa patronal d’aquest any, s’ha destapat i inaugurat l’escultura que a partir d’avui s’aixeca al costat de l’entrada de les dependències policials. L’obra, elaborada amb ferro corten, és una donació de l’escultor rodenc Quique Buxeda, qui la va fer en agraïment a la Policia Local de Roda de Berà per cuidar el poble i en especial la comunitat de veïns i veïnes del Roc de Sant Gaietà, on ell hi viu.

L’escultura, que simbolitza les ales dels Sant Àngels Custodis, va ser batejada amb el títol ‘Angeli Custos Semper’ (sempre àngels custodis), a través d’una votació celebrada entre els membres de la Policia rodenca, a petició del propi autor. Quique Buxeda ha fet també la donació de tres quadres amb els dibuixos que van inspirar l’escultura i que seran exposats a l’interior de les dependències policials.

L’acte ha comptat també amb la presència de Frederic Royuela, regidor de Governació de l’Ajuntament; i dels regidors i regidores Teresa Ferré, Manel González, Laura Moya, Eva M. Giménez, Rafael Luna i Albert Martín. També hi han assistit el cap de l’ABP del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Ramon Franquès, i membres de la Guàrdia Civil del Port de Tarragona i de les policies locals de Torredembarra i de Creixell.

Comentarios
Multimedia Diari