Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Policia Local de Salou presenta la seva Unitat Canina

Es tracta d’un gos degudament ensinistrat per professionals per tal de complementar la feina dels agents en el patrullatge de proximitat

Diari de Tarragona

Whatsapp

La Policia Local de Salou ha presentat aquest matí la seva Unitat Canina en el marc de la comissaria de platja del municipi. En la presentació hi ha estat presents, l’alcalde de Salou, Pere Granados, el regidor de Seguretat i Mobilitat, David González, el cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo, el caporal responsable del Grup de Relacions Ciutadanes, Victor Molleda, així com diversos agents formats amb la titulació que els acredita per poder treballar amb aquests animals.

Aquesta unitat, s’especialitza en el patrullatge de proximitat, la vigilància d’edificis municipals i espais públics, i  el control d’actituds contràries a la ordenança de civisme, una de les quals és la detecció de substancies estupefaents, així com en sessions formatives en escoles e instituts del municipi.

La unitat, que esta operativa des del més de juny, ja ha participat en diferents operatius amb èxit. En total s’han format 4 agents de la Policia Local que actualment estan treballant amb un exemplar creuat de pastor belga malinois de 2 anys d’edat.

L’objectiu de la Policia Local, es el de millorar dia a dia buscant l’excel·lència, prova d’això es la millora de la xarxa rescat, l’adquisició de les noves bicicletes per les unitats de platges, la renovació de part del parc mòbil o la incorporació de la unitat canina dins la mateixa policia local. La unitat també tindrà una part social amb xerrades i demostracions a les escoles e instituts.

El regidor de Seguretat i Mobilitat, David González, ha explicat que “cal valorar molt positivament aquesta iniciativa ja que es tracta d’un projecte que ha sorgit dels propis agents que formen la plantilla salouenca, i que fins al moment està donant molts bons resultats”. González, ha afegit que “som pioners en tenir una unitat canina en la demarcació. Cap policia local del territori disposa d’una unitat canina dins els seus operatius, fet del que estem molt orgullosos, ja que la professionalitat i la vàlua de la nostra policia local continua sent un referent ”.

Victor Molleda, caporal responsable del Grup de Relacions Ciutadanes de la Policia Local, ha explicat que “el gos, que està degudament cuidat per una empresa especialitzada i es cedeix a la policia local, esta ensinistrat de tal manera que es pensa que juga. Així quan detecta una substància, pren una posició passiva asseient-se als peus del subjecte i esperant la seva joguina com a recompensa.”

Durant la presentació, s’ha dut a terme una petita exhibició de la unitat davant el públic assistent.

Temas

Comentarios

Lea También