La Policia Local impedeix una connexió elèctrica d'un acte de la CUP

Els agents no han permès aquest treball al·legant que ningú tenia un permís municipal. Segons fonts de l'Ajuntament sí tenien autorització.

16 septiembre 2017 17:36 | Actualizado a 07 noviembre 2017 13:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP de Torredembarra (on té un representant a l'Ajuntament) i del municipi veí de Creixell estan celebrant a la plaça de les Monges un acte polític a favor del sí del referèndum des de les set de la tarda.

A l'acte, segons publica la pàgina web de la CUP, hi participen en Joan Garriga (diputat de la CUP), Kus Bernal (de Sortu) i Elisabet Punset (secretariat de la CUP). Després, una botifarrada popular i el concert de Farigola i Som Caliu serviran per tancar un esdeveniment on demana el vot favorable al referèndum convocat per la Generalitat el pròxim 1 d'octubre.

 

 

Cal recordar que l'acte està prohibit per la Fiscalia General i per aquesta raó, la Policia Local de Torredembarra s'ha presentat a la plaça de les Monges per aixecar acta, seguint les ordres de la Fiscalia General.

Però el problema no ha sorgit per l'acte polític en sí, on els agents només han fet un informe i remetran la informació recollida a la Fiscalia General.

Les discrepàncies entre agents i organització ha vingut quan una persona, que s'ha negat a identificar-se, ha volgut obrir un caixetí de l'enllumenat públic per connectar micròfons, neveres i altaveus. Tenia una clau per accedir al cablejat. 

 

 

Els agents han demanat que s'identifiqués la persona i veure el permís oficial de l'Ajuntament que autoritzés aquesta connexió elèctrica.

Com que no tenien aquest paper, els agents de la Policia Local han prohibit que es connectés a la llum pública els elements de l'acte polític, ja que estarien fent un possible delicte de defraudació de flux elèctric.

La postura de la Policia Local no ha agradat a la CUP que ha enviat tuits per les xarxes deixant entendre que la Policia Local els tallava la llum. Fonts consultades pel Diari han negat aquest extrem i han explicat el que ha succeït minuts abans de l'inici de l'acte polític.

El Diari ha confirmat que la CUP va entrar a l'Ajuntament la sol·licitud per fer un acte a la plaça de les Monges aquest dissabte. Entre les peticions hi havia connexió elèctrica.

Segons sembla l'electricista autoritzat hi ha anat abans que els organitzadors i al no veure a ningú ha marxat. Després ha tornat i quan anava a fer la seva feina, els agents li han impedit.

Els organitzadors han desistit i han anat a buscar una alternativa (grup electrogen) per celebrar l'acte.

Dilluns la regidoria responsable intentarà conèixer la versió dels organitzadors i la Policia Local per aclarir què ha passat aquesta tarda abans de l'acte polític.

Comentarios
Multimedia Diari