La Torre Vella de Salou recorda Bigas Luna amb una oda a l’erotisme

Les peces, acompanyades de documentals i d’objectes personals, giren entorn el sexe, el menjar, l’espiritualitat i la natura

08 marzo 2019 11:43 | Actualizado a 08 marzo 2019 11:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Centre Cultural Torre Vella de Salou acull aquest dissabte 9 de març l’exposició “Bigas Luna, natura eròtica”, una aproximació de les pràctiques artístiques (fotografia, dibuix, pintura, collage...) que més enllà del cinema va conrear el famós personatge al llarg de tota la seva existència, que va acabar prematurament fa sis anys.

Bigas Luna va realitzar milers d’obres, la gran majoria encara inèdites, ja que va mantenir aquesta faceta al marge de la seva imatge pública fins que ja als noranta va voler reivindicar-se en la total promiscuïtat dels seus llenguatges creatius, en la insòlita fusió de les seves pintures amb vells guions i notes dels rodatges, i la seva simbiosi creativa amb la naturalesa dels últims anys, de la qual van sorgir grans obres.

L’exposició s’inaugura dissabte 9 de març a les 19 hores al Centre Cultural de Salou

L’exposició parla d’aquest “altre” Bigas en tota la seva dimensió vital i creativa. Inclou deu peces de la sèrie A fior di pelle, grans fotografies de negatius manipulats a partir d’antigues fotos eròtiques dels anys 50-60, i abasta part de les seves obres vinculades a les series: llavors, erosignes, collages, anfangs , cares de l’ànima i microcosmos.

Les peces també van acompanyades de documentals sobre l’artista i una vitrina amb objectes i estris personals de treball que acosta l’espectador a la veritable i íntima personalitat de l’artista. L’exposició recull els trets principals de la seva obra, la qual gira entorn quatre pilars: el sexe, el menjar, l’espiritualitat i la natura; i ens parla de la vida de l’artista, dels orígens, de la fecunditat, etc.; així com també plasma tota una mitologia personal, introspectiva, que lliga la seva labor com a cineasta amb la d’artista plàstic.

“Bigas Luna, natura eròtica” s’inaugura dissabte dia 9 a les 19 hores a la Torre Vella, i romandrà oberta fins el dissabte 6 d’abril, en horari de dilluns a dissabte de 18 a 20 hores, diumenges i festius tancat.

Comentarios
Multimedia Diari