La Tronada i el pregó obren la festa de Torredembarra

Els principals escenaris dels actes d’enguany, alterats per la Covid-19, seran la plaça del Castell i també la Zona Esportiva Municipal

28 agosto 2020 09:50 | Actualizado a 31 agosto 2020 08:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui divendres a dos quarts de nou del vespre, a la plaça del Castell, l’habitual tronada d’obertura i la lectura del pregó, a càrrec d’Anna Rius Sagrera, donaran el tret de sortida als actes de la Festa Major de Santa Rosalia 2020 de Torredembarra, que es perllongarà fins el proper 6 de setembre.

Els principals escenaris de la Festa Major seran la plaça del Castell i també la Zona Esportiva Municipal per a aquells actes que requereixen poder oferir un major aforament. A més, tres dels actes previstos (pregó, presentació dels nous gegants i representació dels balls parlats del Ball de Serrallonga i del Ball de Diables) es podran seguir en directe a través del perfil de l’Ajuntament de Torredembarra a Facebook.

Una programació limitada i adaptada a l’actual situació provocada per la Covid-19, sense cercaviles del Seguici Festiu ni revetlles i amb activitats amb aforament limitat i reserva prèvia, marquen l’edició d’enguany.

Durant la presentació dels actes el regidor de Festes, Raúl Garcia, ja va explicar que l’organització és molt conscient que es tracta d’un programa molt diferent al d’altres edicions, però mantenint l’esperit festiu i amb la bona experiència dels actes culturals que ja s’han celebrat amb èxit amb mesures sanitàries com ara el Festival Roca Foradada, el cinema a la fresca i el Pleniluni Circus.

La regidora de Cultura, Núria Batet, va destacar que malgrat no poder sortir al carrer el Seguici festiu estarà present per Santa Rosalia amb l’exposició que es podrà visitar a la Sala Lluís d’Icart. En l’àmbit del seguici va ressaltar que s’ha volgut mantenir, de manera adaptada, la presentació dels nous gegants indians de Torredembarra.

En aquest sentit, la secretària del Ball de Gegants, Laia Sotoca, recorda que el mes de novembre passat es va iniciar una campanya de mecenatge per construir uns nous gegants per a Torredembarra basats en personatges indians, una campanya que es va veure interrompuda per la crisi sanitària però que finalment ha donat els seus fruits gràcies a 80 empreses participants i 50 mecenes privats, i el suport de l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari