La Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra, un encert

Un 64 % de les demandes d’intervenció que s’han produït aquest 2018 han estat resoltes satisfactòriament assolint un acord entre les parts

06 noviembre 2018 19:02 | Actualizado a 09 noviembre 2018 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un 64 % de les demandes d’intervenció de la Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra que s’han produït aquest 2018 han estat resoltes satisfactòriament assolint un acord entre les parts.

Aquesta xifra podria créixer quan s’acabin de resoldre els expedients oberts. De fet, enguany s’han rebut 25 demandes d’intervenció, se n’han resolt satisfactòriament 16, 1 s’ha tancat sense acord i en resten 8 d’obertes. Aquestes dades les ha donades a conèixer aquest matí el regidor de Governació de l’Ajuntament de Torredembarra, José García, durant la primera sessió de les 3s Jornades de Mediació Policial.

El mateix regidor també ha explicat que cal seguir potenciant la tasca de mediació perquè la ciutadania pensi en la figura de la policia per resoldre conflictes de convivència. El fet que la Unitat de Mediació a Torredembarra, formada per un caporal i dos agents, també dugui a terme tasques de proximitat, ajuda a incrementar el coneixement del territori i del veïnat i a donar millors resultats en la resolució de conflictes.

En aquest sentit, el sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal, ha assenyalat que s’ha de propiciar un canvi de cultura i potenciar la mediació perquè les persones vegin que la policia aplica la intel·ligència per sobre de la força.

El caporal de la Unitat de Mediació, Josep M. Cunillera, ha ressaltat que en aquestes terceres jornades (les primeres que es fan durant dos dies seguits) han tingut molt de ressò i compten amb una setantena de participants provinents de diferents punts de l’Estat, tot destacant també la rellevància dels ponents.

Una dada significativa és que a Catalunya el 30% de les policies locals disposen d’unitat de mediació, una xifra que s’espera que es vagi incrementant.

 

Comentarios
Multimedia Diari