La V Trobada de Colles del Sud aplegarà fins a 4 colles de castells de set a Cambrils

Els Xiquets de Cambrils i els Torraires de Montblanc busquen signar la millor actuació des de la seva refundació. L'actuació se celebra aquest dissabte a la plaça de l'Església a partir de les cinc de la tarda

02 noviembre 2018 19:55 | Actualizado a 02 noviembre 2018 20:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja fa cinc anys de la creació d’aquesta diada, on es veuen les cares la majoria de colles del sud del país, normalment les formacions més petites del Camp de Tarragona.

Enguany es torna a celebrar a Cambrils, la població on es va celebrar per primer cop,  el 16 de novembre del 2014, i compta amb la participació especial de la Muixeranga de Sueca, en la que suposarà la primera sortida d’aquesta colla fora del País Valencià. Els membres de la formació estan molt il·lusionats amb l’oportunitat de poder mostrar la plasticitat de les figures de la muixeranga.

Els altres anys, la diada s’ha celebrat a Montblanc, Vila-seca i Cornudella, amb la participació de diverses colles del sud del país, amb especial menció a la participació dels Xiquets de Reus a la segona edició que es va fer a Montblanc, on van fer el 3de8, el 4de8 i el 7de7, o ara fa dos anys, a Vila-seca, on els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van descarregar el seu primer pilar de 7 amb folre, l’únic folre que ha vist aquesta diada itinerant.

En aquesta edició, els Xiquets de Cambrils, que fan el paper d’amfitrions, arriben en un estat de forma excel·lent, en la que esta sent la millor temporada des de la seva refundació, en un any on han estrenat l’espadat de 5 i que ja han completat en quatre ocasions, i també revalidant ja des del principi de temporada el 3de7, que han completat també en quatre ocasions.

Amb un bon grapat de 2de6, 14 en total, i dos 5de6, els cambrilencs avui volen fer un pas més i tenen intenció d’estrenar el 4de7, castell que han carregat en dues ocasions des de la seva refundació però no han descarregat encara i poden signar la millor actuació del curs amb la clàssica de 7 i el pilar de 5.

Qui també vol signar una gran actuació, són els Torraires de Montblanc, que enguany ja porten dos 3de7 i volen fer la mateixa actuació que els Cambrilencs, en una temporada on han fet la millor actuació de la seva història, ara fa uns mesos en plaça pròpia, amb el 3de7, 5de6, 2de6 i el pilar de 5.

Al costat d’aquestes dues colles, els Xiquets de Vila-seca volen tancar el curs amb el tercer 3de7, en un any que no ho han tingut fàcil. Volen dur-hi també el 2de6, i el tercer castell dependrà de la decisió de la tècnica. Pel que fa als Brivalls de Cornudella, volen portar el 3de7 com a màxima construcció, però estaran condicionats pel nombre de camises que puguin arrossegar a plaça.

En representació de les colles de l’Ebre hi haurà els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i els Castellers de Tortosa, que volen fer el 3de6, 4de7 i 3de6 amb el pilar, respectivament. 

L’última colla del Camp són els d’Alcover, que buscaran completar tres castells de 6 amb el 3 i 3de6 amb el pilar, i el 4de6 dependrà de com evolucioni la diada. Els Castellers de la Il·lusió, una colla molt agermanada amb els alcoverencs, faran construccions de 5 pisos.

Comentarios
Multimedia Diari