La XV Festa de l’Oli de Vandellòs se celebrarà aquest diumenge 20 de gener

La Cooperativa Agrícola ha organitzat l'activitat a les seves instal·lacions (situades a la Ctra. Hospitalet-Móra s/n), amb la col·laboració de l’Ajuntament

17 enero 2019 11:26 | Actualizado a 05 febrero 2019 13:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cooperativa Agrícola de Vandellòs ha organitzat per al proper diumenge 20 de gener la XV Festa de l’Oli a les seves instal·lacions (situades a la Ctra. Hospitalet-Móra s/n), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Aquesta festa, que té com a objectiu donar a conèixer l’oli d’oliva nou que ha produït la Cooperativa, començarà a les 9 hores, amb un concurs d’allioli i continuarà mitja hora més tard amb un esmorzar popular on, a més de tastar l’oli de la cooperativa, els participants podran menjar pa torrat, cansalada, llonganissa, arengades; i beure vi negre i aigua. El preu del tiquet serà de 3,5 euros. Els tiquets es podran comprar el mateix dia de la festa a l’Agrobotiga.

Després de l’esmorzar, cap a les 11 hores, hi haurà una tirada oberta de bitlles i una ballada de sardanes (a les 12 hores). A més, qui vulgui podrà comprar oli a l’Agrobotiga, que estarà oberta de les 9 a les 13 hores.

De les olives arbequina, en major part, reguer i una petita part de salivenca, s’obté a Vandellòs un oli afruitat, verge extra, de tons verdosos, sense defectes, estable, per una major presència de polifenols. Aquest fet permet que l’oli duri més en la cocció i no es torni ranci tan fàcilment com l’oli d’arbequina; i que sigui també més saborós en el consum en cru.

Comentarios
Multimedia Diari