La XXII Fira d’Artesans porta milers de visitants fins a Altafulla

CrònicaLa mostra d’artesania, oficis antics i atraccions romandrà oberta fins diumenge a la zona de les Eres, darrere del castell

16 agosto 2019 16:20 | Actualizado a 16 agosto 2019 18:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La present edició de la Fira d’Artesans d’Altafulla no podia començar millor; ahir cap al tard, quan el sol baixà la intensitat, la zona de les Eres de darrere el Castell va registrar una creixent afluència de públic, de la vila, de les rodalies i de turistes per passejar, mirar, comprar i gaudir de l’oci que ofereix aquesta mostra.

Hi ha qui va descobrir la fira i d’altres, bons coneixedors de l’exigència quant a qualitats i rigorosa selecció dels 120 artesans que hi exposen, no es van voler perdre aquesta nova ocasió. Famílies senceres, grups d’amics van omplir el recinte d’aquesta fira compromesa amb l’artesania tradicional i contemporània, en el marc incomparable del Castell i l’Església de Sant Martí de teló de fons.

El Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla organitzador de l’esdeveniment, amb el suport de l’Ajuntament de la vila, ha aconseguit que tant per part del sector artesà, com el públic que el visita, tinguin marcada a l’agenda de l’estiu la presència a la fira.

Com bé avançava Natàlia Sanz, regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, la coincidència de la fira amb la festa d’ahir de la Mare de Déu d’Agost, i fins diumenge, «fa pensar que fregarem els 40.000 visitants».

Molts són els atractius que hom pot trobar en aquesta Fira d’Artesans, a banda de les parades de productes que venen els seus propis creadors: mobles, decoració, complements, art, joieria, les degustacions i la zona d’artesania i jocs infantils al parc del Comunidor.

Ahir mateix hi hagué la sessió de contes per a petits i grans a càrrec de Joana Badia i a la nit el concert de Cèltic Quartet a la gespa del Castell, com també diverses actuacions de teatre de carrer, amb l’actor i clown, Martí Olalla. Les tres jornades que resten compten també amb més actuacions musicals, jocs, i cercavila amb els Gegants i els Diables Petits d’Altafulla.

Una de les novetats d’enguany és la recuperació de l’antic ofici de llauner, que torna a la vila deu anys després de la seva darrera aparició. Aquesta s’afegeix a l’àmplia gamma de parades, amb gent artesana que treballa la fusta o el vidre, entre altres, amb mestria i despertant l’admiració de tothom.

A darrera hora la mostra ha comptat amb un al·licient afegit: l’exposició de carruatges que s’ha instal·lat al voltant de la rotonda del Castell. El visitant hi troba una sèrie de vehicles que s’han recuperat i restaurat, i que es mantenen en la seva forma original.

Entre d’altres, hi ha exposat un omnibus carruatge d’origen anglès del segle XVIII i un Break carruatge de cacera, també anglès. El coordinador de la Fira d’Artesans, Diego Spano, assegura que «es tracta d’una exposició digna de veure».

El Col·lectiu d’Artesans sortejarà, en aquesta ocasió, un lot amb marxandatge de les 22 edicions de la Fira. El sorteig es realitzarà a través de les xarxes socials del col·lectiu a Instagram (artesansaltafulla), Twitter (@ArtesansA) i Facebook (Artesans Fira Altafulla).

Comentarios
Multimedia Diari