La Xarxa de Rescat de fauna marina busca voluntaris a Cambrils

Una trentena de cambrilencs participen en la xerrada organitzada per la Fundació CRAM

16 noviembre 2019 00:50 | Actualizado a 16 noviembre 2019 00:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils va acollir ahir al matí la xerrada de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) que va comptar amb la presència d’una trentena de cambrilencs. L’objectiu de la sessió era captar voluntaris perquè formessin part de la Xarxa de Rescat de fauna marina i col·laboressin amb l’entitat al litoral del municipi i el seu entorn.

La representant de la fundació va iniciar la xerrada amb l’explicació del projecte que es duu a terme anualment a les confraries de pescadors de tota Catalunya, on ensenyen als pescadors com actuar en el cas de trobar tortugues marines o cetacis que transiten les aigües del Mediterrani. Acte seguit va descriure quines havien de ser les tasques que han de fer els voluntaris en casos com encallaments d’animals marins a la platja.

Cal destacar que el municipi va viure l’any passat dos episodis de nidificació de tortuga babaua, d’aquí la necessitat de tenir un grups de persones que puguin intervenir amb coneixement en aquests moment. De fet, a la xerrada hi havien treballadors i treballadores del consistori que es dediquen a la gestió, neteja i manteniment de les platges cambrilenques.

Com actuar

La professional va apuntar que un cop es localitzen els animals, el primer que s’ha de fer és trucar al 112 per activar el protocol de rescat i a continuació mantenir el públic aïllat de la zona i acordonar-la fins que arribi l’equip d’especialistes del centre. Segons va manifestar, de juny a octubre la probabilitat de trobar nius o restes a la platja és molt més alta. «El 98,9% de les tortugues sobreviuen», va dir.

En el cas de cetacis com els dofins també s’haurien de seguir els mateixos passos i sobretot, no molestar a uns animals que la majoria de vegades arriben a les platges amb les defenses molt baixes i que en molts casos no arriben a sobreviure.

Comentarios
Multimedia Diari