La bruixeria i les velles llegendes tornen a apoderar-se d'Altafulla

La Vil·la Closa celebra la Quinzena Nit de les Bruixes, que conclou avui amb activitats de tot tipus relacionades amb aquest món

19 mayo 2017 22:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com a l’antigor, i amb les velles llegendes de bruixeria que es conten d’Altafulla, aquestes mítiques figures tornen a ser les protagonistes a la població, quan arriba el solstici d’estiu.

Ahir, i encara avui, treure el cap a la vila d’Altafulla és sentir-se transportat al món de la màgia, l’esoterisme i el misteri. D’aquestes sensacions en donava fe ahir a la tarda, quan el sol encara espetegava de valent, en Martí, un vailet de només tres anys del Morell, en travessar el passatge ‘encantat’ de Santa Teresa.

El corraló, que dóna accés a la Vila Closa d’Altafulla, l’epicentre de la nit de Bruixes, està ambientat i decorat pel Marc Capdevila, amb l’ajuda de la seva família, com si talment d’un bosc embruixat, amb boira i tot, es tractés. El Dídac, de 7 anys, germanet del Martí, era l’encarregat d’infondre-li la por, malgrat els reiterats avisos de la Sheila, la seva mare.

El punt àlgid va arribar en caure la fosca, quan les torxes il·luminaven l’escalonat carrer Nou, on hi havia els tarotistes. Abans d’endinsar-se pel passatge de Santa Teresa, si no et passa la gana en veure l’escampall de calaveres i restes òssies, pots fer un mos al Restaurant del Cementiri, i emprendre un recorregut per l’ampli ventall de parades escampades per la plaça de Sant Antoni, la de l’Església o del Pou.

En aquesta 15a edició hi concorren fins a una seixantena de parades, quaranta tarotistes, que es complementen amb «quinze disciplines esotèriques i carta astral», subratlla Diego Aspano coordinador de la mostra.

El públic hi troba, bruixes i bruixetes de totes menes, ben decoratives, olis i ungüents naturals, herbes medicinals i aromàtiques, artesania en polseres ritualitzades i penjolls, sense oblidar els fumejants beuratges.

Novetat d’enguany és el guiatge de joves bruixetes que reben i acompanyen els visitants. Amb la col·laboració de l’escola d’esoterisme i de creixement personal Mariló Casals, l’Ajuntament de la vila ha aconseguit que la Nit de Bruixes «tingui un segell propi i trets diferencials, respecte d’altres certàmens similars», ha manifestat Montse Castellarnau, nova regidora de l’àrea de Turisme.

Avui continua la Nit de Bruixes amb tots els al·licients apuntats, i d’altres d’afegits, com ara l’embruix d’un mag, xerrada sobre la intuïció, cercavila dels gegants, cròniques de misteris, danses, rom cremat i un comiat sorpresa a la mitjanit.

Comentarios
Multimedia Diari