La colla Molta Festa de Salou, millor comparsa 2017

La millor carretel·la del Cós Blanc és per a l´agrupació Esbarjo Jaume I i el Grup d´Amics guanya en la categoria de disfressa

19 mayo 2017 16:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La sala de plens de l’Ajuntament de Salou es va omplir ahir al vespre amb membres d’entitats, colles i participants de la festa major d’hivern per seguir de prop el veredicte del jurat sobre la rua de lluïment del Cós Blanc 2017.

Com a novetat d’aquest any, l’alcalde, Pere Granados, i la regidora de Cultura i Festes, María José Rodríguez, van lliurar els premis als guanyadors del primer concurs del Cós Blanc, que per primer any ha organitzat la Regidoria per destacar la bona feina de les colles en tres àmbits; d’una banda, a la millor disfressa, dos premis més per a la millor carretel·la i, finalment, dos premis més per a la millor comparsa. En cada categoria s’han premiat els dos primers classificats.

Així doncs, el veredicte del jurat que es va llegir va premiar en la categoria de disfressa amb la Confeti d’or i 800 euros per a la colla Grup d’Amics de la Festa amb la disfressa «Espantaocells», i el segon premi per a la colla Picardies amb la disfressa Catrina (Dia dels Morts a Mèxic), la qual es va endur un premi de 500 euros en metàl·lic.

En categoria Carretel·la, el primer premi va ser per a la colla Esbarjo Jaume I, la qual es va endur el Trofeu Confeti d’or i 800 euros. Cal recordar que aquesta agrupació, amb 25 anys d’història es va acomiadar a la rua. El segon premiat fou la carretel·la de la colla Las Prisas, amb un premi de 500 euros.

La tercera categoria, la de millor comparsa, se la va endur la colla Molta Festa també amb un premi del Confeti d’or i 800 euros i, en segona posició l’Escola Elisabeth i un premi de 500 euros. Així mateix, es va voler fer una menció especial a la Colla Esbarjo Jaume I i al Grup d’Amics de la Festa per les bones puntuacions que han obtingut en les diferents categories.

El Jurat d’aquest primer premi ha estat format pels tècnics de Festes de Tarragona i Reus Xavier González i Marc Navarro i pels periodistes Ángel Gómez, Ricard Checa, i Jordi Viñolas.

En l’apartat de premis que lliura el TAC12 per a la carretel·la més televisiva i que han votat a través del web els espectadors han determinat que en aquesta edició correspon a l’AMPA Escola Europa amb 2.550 PUNTS.

L’acte va servir per lliurar els premis del concurs de fotografia de la Festa Major d’Hivern 2017, un acte organitzat per l’Antena del Coneixement i on es van presentar una quinzena d’obres. La guanyadora d’aquesta edició va estar Inés Companys, amb el pseudònim de Rumpelstinski, i la fotografia anomenada «Nit de colors», amb el primer premi dotat amb 200 euros i un lot de vins del celler Mas dels Frares de la URV.

El segon premi, amb 100 euros i un lot de vins del celler Mas dels Frares de la URV, va anar a parar a la Bárbara Rodríguez-Solís, amb el pseudònim de Turi RSS, i la fotografia anomenada «Aurora a Salou».

Tot seguit, es va projectar el DVD de la Festa Major Salou 2017. A continuació l’alcalde i la regidora van ser els encarregats de lliurar una memòria USB amb el vídeo de la festa i un metacrilat commemoratiu a tots ells i felicitar-los per la bona feina, la implicació i la bona disposició a mantenir viva una tradició festiva al municipi. Un cop finalitzada l’entrega dels premis es va fer una fotografia de família.

Comentarios
Multimedia Diari