La comunitat senegalesa de Salou celebra una cerimònia per homenatjar Mor Sylla

Pregàries i un àpat conjunt per donar "l'últim adéu" a l'home que va morir dimarts passat

19 mayo 2017 22:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Desenes de membres de la comunitat senegalesa de Salou (Tarragonès) i d'altres indrets de Catalunya s'han aplegat aquest dilluns a la tarda en un local de la ciutat per celebrar una cerimònia en record de Mor Sylla, l'home mort dimarts en caure d'un balcó durant una operació policial contra el 'top manta'. Una estona de pregària i lectures de l'Alcorà han donat pas a un àpat de germanor que ha consistit en arròs amb carn i dolços. "Estem resant l'Alcorà per donar-li l'últim adéu, juntament amb els amics i la família, com fem al nostre país", ha assegurat Lakhan. D'altra banda, la comunitat s'ha bolcat en ajudar la família a recaptar els diners necessaris per poder repatriar el cos al Senegal. 

Alguns familiars, amics i coneguts s'han reunit aquest dilluns a la tarda en un local del carrer Valls de Salou per donar "l'últim adéu" a l'home senegalès. La cerimònia íntima ha començat amb pregàries i la lectura de l'Alcorà, en homenatge al compatriota mort dimarts de la setmana passada. "Ell portava molt temps aquí i el coneixia tothom. Era bona gent i per això han vingut tantes persones. Mai havia tingut problemes amb ningú", ha assegurat un dels senegalesos que han participat a l'acte.

Després de la cerimònia de caràcter religiós, han començat a arribar olles d'arròs amb carn i també alguns dolços, que la comunitat ha compartit en un àpat conjunt. D'altra banda, des que es va produir la mort el col·lectiu ha posat en marxa una recol·lecta de diners per aconseguir els prop de 6.000 euros que la família necessita per repatriar el cos al seu país d'origen.

Comentarios
Multimedia Diari