Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La depuradora de Vila-seca i Salou donarà servei a una població de 264.000 persones

L'Agència Catalana de l'Aigua aprova el projecte d'ampliació, que també contempla una nova línia de tractament.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de les instal·lacions de la depuradora de Vila-seca i Salou. FOTO: ACA

Imatge de les instal·lacions de la depuradora de Vila-seca i Salou. FOTO: ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat el projecte per ampliar i mllorar la depuradora de Vila-seca i Salou. Aquesta actuació, que està inclosa dins la planificació hidrològica actual (període 2016-2021), preveu una nova línia de tractament, composada pel decantador primari, el reactor biològic i el decantador secundari, que se sumaria a les tres ja existents.

S’incrementarà així la capacitat de tractament, passant dels 47.500 m3/dia actuals als 63.333 m3/dia, i adequant la planta a les necessitats de sanejament actuals i futures. En aquest sentit, també s’incrementarà la població servida, passant dels 197.916 habitants equivalents als 263.888.

El projecte també inclou la construcció de nous elements de la línia de fangs, com un nou espessidor primari per gravetat i un nou espessidor secundari per flotació, a més de l’adequació dels elements auxiliars.

Tots aquestes millores es construiran en els terrenys actuals de la depuradora, sense necessitat d’expropiar, i garantint al mateix temps el funcionament de la planta durant els treballs d’ampliació i millora.

Sanejament a Catalunya

El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

A data d'avui les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa el Tarragonès, la comarca compta amb 12 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.

Temas

Comentarios

Lea También