La festa major de Cambrils sobreviu a la pluja

A causa de les precipitacions, l'ofrena floral es va fer a l'interior de l'ermita del Camí i es va anul·lar els actes del matí. A la tarda, els elements festius van sortir al carrer per celebrar el dia gran

19 mayo 2017 21:52 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les condicions meteorològiques van respectar a mitges la celebració del dia gran de la festa major de la Mare de Déu del Camí de Cambrils. Encara que de bon matí, els grallers de Tota l’Endenga i els Diables Cagarrieres van poder dur a terme les matinades i els elements del seguici popular van poder arribar a l’ermita tal com estava previst, durant la missa major van haver de fer una retirada a temps. La pluja va fer impossible que tant l’ofrena floral com la ballada de festa major es fessin a l’exterior, tal com es fa tradicionalment. Pel contrari, l’ofrena es va dur a terme a l’interior de l’ermita de la mà de les autoritats locals, les pubilles, l’hereu i les entitats festives de Cambrils, a més de les ofrenes de persones particulars. La pluja també va obligar a suspendre la traca final de festa major, el vermut popular i la ballada de sardanes.

A dos quarts de vuit de la tarda, el temps va permetre que es dugués a terme la ballada dels elements del seguici popular. Així doncs, van poder lluir en el gran dia de la festa major de Cambrils. La plaça de la Vila estava plena de gom a gom per veure les diferents entitats actuar. Els bastoners van ser els primers en actuar, seguits pels gegants i grallers de Tota l’Endenga i la Farnaca. Els diables Cagarrieres van ser els encarregats de posar el punt i final a la jornada gran de la festa major de la Mare de Déu del Camí, omplint la plaça d’espurnes.

Els actes del programa de festa major continuaran avui i s’allargaran fins aquest diumenge.

Comentarios
Multimedia Diari