La fiscalia sol·licita 15 anys de presó per als cinc acusats de la mort d'un home el 2008 a Calafell

Els individus van encerclar la víctima al carrer i li van propinar diversos cops de puny i puntades

19 mayo 2017 23:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La fiscalia sol·licita 15 anys de presó per a cinc individus acusats de l'homicidi d'un home de 41 anys durant una baralla, el 7 de setembre del 2008, en el marc de la fira medieval de Calafell (Baix Penedès). Segons l'escrit del ministeri fiscal, arran d'una discussió a l'interior d'un bar del carrer Major, els implicats van sortir al carrer i la víctima va llençar una torxa que formava part del decorat de la fira contra un dels acusats. Aquest individu, juntament amb quatre amics més, van encerclar la víctima i li van propinar diversos cops de puny i puntades. L'home va morir al cap d'unes hores a l'Hospital Joan XXIII. El cas es jutjarà al març a l'Audiència de Tarragona amb un jurat popular.

Segons l'escrit d'acusació del ministeri fiscal a què ha tingut accés l'ACN, la nit del 6 al 7 de setembre del 2008, els acusats, juntament amb una dona, es van dirigir al bar Celler, ubicat al carrer major de Calafell. Allà van coincidir amb la Víctima, Eulogio T.P., de 41 anys. Sobre les quatre de la matinada, la víctima va mantenir una discussió a les immediacions dels lavabos de l'establiment amb una altra dona, en la qual va intervenir els acusats Albert H.L i Daniel A.C., el qual el va treure a l'exterior del local.

Pels volts de dos quarts de cinc de la matinada, i ja al carrer, la víctima, que es trobava sota l'efecte de begudes alcohòliques, va agafar unes torxes decoratives que estaven penjades a l'entrada del local i, sense dir res, en va llençar una al cap d'Albert H.L. Davant d'aquest atac, un amic de l'home que havia estat agredit, Joan F.R., es va dirigir a Eulogio T.P., el va empènyer i li va propinar un cop de puny, fent-lo caure a terra.

Segons la fiscalia, una vegada l'home ja era a terra, els cinc acusats "amb intenció de causar-li la mort o sent conscients que amb la seva actuació podien causar-li la mort", el van encerclar i van continuar propinant-li puntades i cops de puny. El ministeri fiscal sosté que la presència de tots els acusats al voltant de la víctima va impedir que l'home pogués fugir o defensar-se de les agressions.

L'home va acabar morint el mateix 7 de setembre a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on havia estat ingressat, com a conseqüència d'un traumatisme cranial i cervical i d'altres lesions traumàtiques. Al cap de tres dies, els Mossos d'Esquadra van poder detenir tres dels acusats i, posteriorment, van poder arrestar els altres dos. Actualment, tots cinc es troben en llibertat a l'espera de la celebració del judici.

La fiscalia sosté que els fets constitueixen un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat, per la qual cosa sol·licita una pena de 15 anys de presó per a cadascun dels acusats: Albert H.L, de 31 anys; Jose E.G., de 39 anys; Joan F.R., de 36 anys; Amat P.T, de 36 anys, i Daniel A.C., de 39. A més, sol·licita que tots cinc indemnitzin, solidàriament i conjunta, la parella sentimental de la víctima amb 120.000 euros.

El cas es jutjarà el mes que ve a la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona amb un jurat popular. La constitució del jurat està prevista pel 6 de març i, la celebració de la vista oral, està assenyalada entre els dies 9 i 20 del mateix mes.

Comentarios
Multimedia Diari