La futura bassa per evitar inundacions a Altafulla s’endarrereix

L’expropiació de la finca on s’havia projectat dificulta els tràmits per fer-ne la construcció

08 octubre 2018 11:26 | Actualizado a 09 octubre 2018 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, ha confirmat que la bassa es farà, però que els tràmits de l’expropiació del terreny s’han allargat «pels problemes de contrast de dades de la finca entre el Registre de la Propietat i en el Cadastre». Ara l’Ajuntament altafullenc acudirà al Servei d’Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona per assessorar-se i afrontar amb garanties el procés expropiatori del solar.

Cal recordar que el projecte de la bassa de laminació es va aprovar al mes de març passat, per ocupar una superfície de 21.443m2 de propietat privada, que s’ubica al sector del Puntet, en uns terrenys a tocar a l’antiga carretera N-340 i que limiten amb la zona de la Vinya Gran, el Kàrting Altafulla i el Càmping Don Quijote. El pressupost inicial total del projecte és de 476.000 euros i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ja ha atorgat al consistori altafullenc una subvenció de prop de 200.000 euros.

En el darrer Ple extraordinari celebrat per l’Ajuntament d’Altafulla es va aprovar una modificació de crèdit que preveu destinar els 58.600 euros que s’havien previst en el pressupost d’enguany per adquirir els terrenys on ha de fer-se la bassa de laminació, a altres projectes. Serà de cara als pressupostos de 2019 que es destinarà una partida econòmica per a la construcció de la bassa, una vegada superades les traves amb què ha topat el procés d’expropiació del terreny.

La bassa de laminació es tracta d’una infraestructura amb una capacitat útil de 40.000 m3 d’emmagatzematge d’aigües pluvials, per evitar les inundacions que es produeixen en època de fortes pluges a la Via Hercúlea i Via Augusta a Baix a Mar, a causa de les dificultats de desguàs del cabal de la conca de la Rasa, a través del canal que des d’aquest deriva les aigües fins a desembocar a la platja d’Altafulla.

Mesures insuficients

El juny de 2016 van quedar enllestides les obres de construcció d’un dipòsit soterrat, per acumular les aigües, a la rotonda de la Via Augusta, una mesura que ha resultat insuficient per mitigar les inundacions a la zona, per la qual cosa la bassa de laminació és imprescindible per intentar resoldre aquesta problemàtica endèmica de la zona marítima de la localitat.

Comentarios
Multimedia Diari