Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Costa Llibres

La història centenària de la Societat Cultural Recreativa de Llorenç del Penedès

El president de la Diputació, Josep Poblet, va participar en l'acte de presentació d'aquest llibre, obra de l'historiador Jordi Romeu Rovira 

Diari de Tarragona

Whatsapp
La presentació del volum es va fer diumenge passat. Foto: cedida

La presentació del volum es va fer diumenge passat. Foto: cedida

El Teatre de la Societat Cultural de Llorenç del Penedès va acollir aquest diumenge la presentació del llibre del centenari d’aquesta entitat, coneguda popularment com La Cumprativa.

L’entitat ha esdevingut una part essencial de la història social, cultural i econòmica d’aquest municipi del Baix Penedès. L’autor, l’historiador Jordi Romeu Rovira, va presentar al Teatre de la Societat aquest el volum, publicat per l’editorial Andana i amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Posteriorment, el diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va oferir una breu conferència històrica sobre la Societat Cultural i el seu context social.

L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde del municipi, Jordi Marlès, el president de la Societat Cultural i Recreativa, Joan Casals, el director territorial dels serveis de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs i del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que va ser l’encarregat de cloure l’acte.

Cent anys de La Cumprativa

La Societat Cultural i Recreativa de Llorenç del Penedès va ser fundada l'any 1918 per un grup de persones del municipi, que van voler crear una alternativa social, cultural i econòmica amb l’objectiu de col·laborar i donar suport en les tasques del camp als seus associats. Actualment, l’entitat organitza gran quantitat d’activitats de caire social i cultural, des de cursos de balls, conferències i tallers, a exposicions i esdeveniments del calendari festiu i tradicional de la població.

Temas

Comentarios

Lea También