La humanització de la sanitat, a debat a Salou

Unes 200 infermeres d’arreu de Catalunya s’han donat cita a la I Jornada SATSE Tarragona.

25 octubre 2017 18:40 | Actualizado a 25 octubre 2017 18:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sota el títol “Salut, cures, societat... Infermeria, Llevadores i Fisioterapeutes agents clau”, la I Jornada SATSE Tarragona ha reunit a unes 200 infermeres aquest dimarts al Palau de Congressos de Salou.

La regidora de l’Ajuntament de Salou, Martina Fourrier, ha estat present a la taula inaugural junt a la Secretària Provincial de SATSE Tarragona, Caterina Ródenas.

Per a la sessió inaugural s’ha comptat amb la presencia d’Albert Cortés, supervisor a l’àrea de materno-infantil de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

La ponència inaugural

Sota el títol “Humanitzar la sanitat: objectiu de tots”, l’infermer ha convidat a l’auditori a reflexionar sobre el paper cabdal que té la professió en donar una assistència que tracti l’usuari no només com un malalt, sinó com a persona.

“Som el primer esglaó de la cadena humanitzadora, estem al costat dels pacients i familiars les 24 hores, 365 dies a l’any, i això fa que puguem implementar tot tipus de mesures per afavorir un sistema més humà” explica Cortés.

Des del seu punt de vista, es poden realitzar accions senzilles que ajuden a que els pacients no sentin l’ambient hospitalari com a hostil, des d’apagar les llums en horari de nit, reduir el soroll en moments de descans, proporcionar opcions d’acompanyament o simplement fer la feina “amb un somriure a la cara”.

Albert Cortés assegura que “humanitzar la sanitat no és més que fer la nostra feina amb el cor i tractar als pacients i familiars amb el respecte i empatia que es mereixen”.

L’esser humà és tendència

“Es pot dir que la humanització és una tendència actual” explica Cortés, que afirma que la infermeria ha viscut una llarga etapa de tecnificació de la seva feina i ha deixat de banda el sentit més humanístic de la professió.

Ara, explica, “s’està tornant a l’essència de la persona com a eix central del sistema” i recorda que hi ha una gran quantitat d’iniciatives en aquest sentit liderades per infermeria (Humaniza la UCI, SUEÑÓN, Yo me llamo...).

La seva ponència té per objectiu “obrir els ulls als professionals, perquè vegin que amb un petit esforç es pot aconseguir molt i donar un tracte d’excel·lència als nostres pacients”, explica.

A l’Auditori s’han convocat infermers, fisioterapeutes, matrones i estudiants però, tal i com s’anuncia al títol de la seva intervenció, “humanitzar la sanitat és objectiu de tots els que treballem en el món de la salut, des dels polítics sanitaris, gerents i directors, fins als sanitaris assistencials”.

Comentarios
Multimedia Diari