La moció de C's contra la hipotètica adhesió a l'AMI a Cambrils no prospera

El portaveu de C's Cambrils va definir la possible adhesió a l'AMI com una acció pròpia d'un 'règim totalitari'

19 mayo 2017 22:11 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El primer ple ordinari de Cambrils va escalfar-se inevitablement amb la moció presentada pel grup a l’oposició C’s. El regidor Imanol Rico va ser l’encarregat d’explicar la voluntat d’evitar una adhesió a l’AMI per part del consistori cambrilenc.

Curiosament, es tracta d’una adhesió hipotètica, ja que en aquest moment Cambrils no pertany a aquesta entitat de caràcter independentista. La moció, per la seva banda, no va rebre el suport necessari per prosperar. Només el PP va votar-hi a favor, mentre que el PSC i NMC van abstenir-s’hi. Finalment, ERC, AC i CDC van mostrar-s’hi contraris.

‘Propi d’un règim totalitari’

El portaveu de C’s Imanol Rico va assegurar que adherir-se a l’AMI representaria una vulnerabilitat dels drets de tots els cambrilencs i que seria una decisió ‘pròpia d’un règim totalitari’ i un ‘atemptat contra l’autonomia local amb una clara de voluntat de manipulació’. A la vegada, va recalcar que el que més li importava era la manera en com s’utilitzaven els recursos públics.

El terme ‘règim totalitari’ no va caure massa bé en cap dels grups polítics presents a la sala. Des del Partit Popular, malgrat donar suport a la moció, David Chatelain va aclarir que des del seu grup es mantenien al marge d’aquesta definició, que van considerar ‘poc oportuna’.

Abstencions i vots contraris

El grup municipal socialista va optar per abstenir-se i posicionar-se de nou per un model federalista. NMC va seguir la mateixa línia, malgrat que va justificar ser un partit partidari de la llibertat de vot dels seus integrants.

La intervenció del seu portaveu, Oliver Klein, va ser una de les més polèmiques, ja que va acusar al PSC d’haver forçat a l’equip de govern a paralitzar una hipotètica futura adhesió a l’AMI. Ana López va rebutjar tal acusació d’una manera contundent.

Ivan Sanz, d’Assemblea Cambrils, va votar en contra perquè considera que seria oportú realitzar una consulta ciutadana per veure si l’adhesió compta amb el suficient suport popular.

Finalment, tant ERC com CDC van mostrar-se contraris a la moció presentada per C’s sobre la futura i hipotètica no adhesió a l’AMI.

Ara per ara, no queda clara quina serà la data en què es podria presentar una possible adhesió a l’AMI des del consistori de Cambrils.

Comentarios
Multimedia Diari