La nit de Salou es queda sense desenes de Mossos antiavalots perquè estaven 'indisposats'

Els antiavalots protestaven d'aquesta forma de manera encoberta per haver d'acudir a prestar un servei no especialitzat i perquè creuen que amb això es dificulta la seva formació

04 julio 2017 16:50 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) ha donat suport avui als agents de la unitat antiavalots que dissabte passat, 1 de juliol, es van indisposar de cop per no acudir a l'habitual dispositiu de control d'oci nocturn a Salou (Tarragonès) i Lloret de Mar (Selva), en protesta per la seva falta de formació.

Entre 30 i 40 agents de la brigada mòbil (antiavalots) dels Mossos d'Esquadra van comunicar a la vegada dissabte passat a la tarda que estaven indisposats i que no podien acudir aquella nit a prestar servei en el dispositiu que cada estiu compleixen a les zones d'oci nocturn de localitats turístiques de la costa, segons ha avançat la Cadena Ser i han confirmat a Efe fonts policials.

Els antiavalots protestaven d'aquesta forma de manera encoberta per haver d'acudir a prestar un servei no especialitzat i perquè creuen que amb això es dificulta la seva formació, especialment en matèria antigihadista, segons les fonts consultades per Efe.

Malgrat la seva absència, el servei de control policial a les zones d'oci nocturn es va poder portar a terme com estava previst, segons ha remarcat la conselleria d'Interior.

El sindicat SME ha demanat avui als comandaments de la policia catalana que "d'una vegada" escoltin les reivindicacions dels antiavalots, que no demanen més sou ni es neguen a acudir a un servei que no els agrada, sinó que reclamen més formació, atenent el seu alt grau d'especialització.

El malestar dels antiavalots respecte als serveis que han de prestar en època d'estiu en zones turístiques d'oci nocturn ve de lluny, ja que l'any passat ja van mostrar les seves reticències i a l'abril l'SME ja va demanar que deixessin d'efectuar el servei nocturn a Salou.

Per prestar aquest servei, els agents d'antiavalots han de fer un recorregut de tres hores per anar de la seva seu de Sabadell (Vallès Occidental) fins a Salou, cosa que també els suposa assumir un risc a la carretera, especialment en el retorn a l'endemà, després de passar la nit de servei.

Comentarios
Multimedia Diari