Más de Costa

La nova estació ferroviària de l'Hospitalet de l'Infant estarà enllestida en un any

L'alcalde Alfons Garcia, acompanyat de diversos regidors i de tècnics municipals d'Urbanisme, ha visitat aquest migdia de divendres les obres juntament amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra

Redacció

Whatsapp
La visita ha servit per conèixer de primera mà l'evolució de les obres de la nova estació ferroviària. FOTO: Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet

La visita ha servit per conèixer de primera mà l'evolució de les obres de la nova estació ferroviària. FOTO: Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet feia temps que estava interessat en fer una visita d'obres a la nova estació ferroviària del municipi. La intenció del govern local és conèixer de primera mà les obres d'aquesta infraestructura clau en el desenvolupament de la localitat.

Tal com han pogut comprovar, la delegació municipal les actuacions que s’estan duent a terme actualment són les relatives a la cimentació i el muntatge de l’estructura metàl·lica de l’edifici de viatgers; i a l’execució dels murs i el rebliment de les andanes. 

Segons fonts d’Adif, la data prevista de finalització de les obres, que tenen un pressupost de gairebé 4 milions d’euros, és el 30 de març de 2018. En aquesta data hauria d’estar, doncs, enllestit aquest edifici d’una sola planta, amb una superfície total construïda de 680metres quadrats, aproximadament.

Pel que fa a les característiques de l’edifici, les mateixes fonts han informat que tindrà una volumetria prismàtica: s’elevarà la coberta en la zona de vestíbul, de manera que aquest espai tindrà més entitat i més il·luminació natural, ja que s’il·luminarà des dels laterals d’aquesta “llanterna”.

L’estació s’organitzarà en tres bandes: la central constituirà el vestíbul i abastarà tota la longitud de l’edifici, connectant l’accés per a vianants del carrer amb l’andana; i en les dues bandes laterals es distribuiran tant els serveis d’atenció al viatger (cafeteria, venda de bitllets, etc. ) com les estances per a ús de personal i quartets d’instal·lacions. L’edifici tindrà dos accessos principals, un des de l’exterior i un altre des de l’andana.

La urbanització constarà d’un vial d’accés, de manera que els vehicles que accedeixin a l’estació passaran per davant de l’edifici principal. Junt a l’edifici hi haurà parada de taxis, d’autobusos, de vehicles d’emergència i de càrrega i descàrrega. L’estació també disposarà de places per la pujada i baixada de viatgers (no hi haurà places lliures per a l’estacionament permanent).

A l’interior de l’anell hi haurà places d’aparcament per a motocicletes i bicicletes. Per a l’accés de vianants hi haurà una vorera de 5 metres d’amplada; i en la zona oest de l’estació, s’hi trobarà l’aparcament de pagament amb capacitat per a 54 vehicles. 

Respecte al nombre d’andanes, s’hi preveuen dues. Sobre aquestes s’instal·larà una marquesina per protegir els viatgers de les inclemències del temps. La connexió entre andanes es realitzarà a través d’un pas inferior sota les vies. L’accés al pas inferior es farà mitjançant escales i ascensors.

Durant la visita d’obres, l’alcalde, Alfons Garcia, ha expressat el seu desig que es compleixi el termini de finalització de les obres previst, perquè ”els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant disposin d’un serveis i equipaments ferroviaris dignes i dimensionats a les necessitats reals tant de mobilitat com de projecció exterior del municipi”.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También