La pagesia retorna als seus orígens a Cambrils i Calafell

Els dos municipis han celebrat aquest diumenge els Tres Tombs. Carros, cavalls i vestes típiques de l'època han recorregut els carrers dels municipis en aquesta cita, celebrada en honor a Sant Antoni

19 mayo 2017 23:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A ritme de tambors i després de la benedicció dels animals, els carruatges i els cavalls partien de l’ermita de la Mare de Déu del Camí de Cambrils a quarts d’una del migdia per iniciar el recorregut dels Tres Tombs, rememorant, com marca la tradició, la història de la pagesia. La cita, organitzada per la Cooperativa Agrícola de Cambrils, ha celebrat així la 25a edició davant de l’expectació de centenars de cambrilencs. Aquest any, a més, ha comptat amb un convidat d’honor: un carro centenari arribat de la mà de la Societat Sant Antoni Abat d’Anglesola, de grans dimensions i que transportava garbes de palla. «És el més gran de Catalunya», relatava l’speaker a peu d’ermita mentre passava la comitiva. Després de la cavalcada, els participants s'han dirigit al Port. I, com és costum, els més petits han pogut pujar als ponis d’una de les hípiques participants.

Però Cambrils no ha estat l'únic municipi en celebrar els Tres Tombs. Calafell també s'ha vestit d’època en una festa que arribava a la 66a edició i que està organitzada pel Cor Orfeó Calafellenc. Després de compartir un esmorzar popular, els carros, xarrets i cavalls han iniciat el recorregut davant d’una gran expectació ciutadana.

Comentarios
Multimedia Diari