La platja d'Altafulla compta amb un canal de natació

La piscina municipal obrirà el dilluns 6 de juliol, un moment molt esperat pels usuaris

04 julio 2020 08:00 | Actualizado a 04 julio 2020 09:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Entre les novetats d’enguany, pel que fa a la platja d’Altafulla, al marge de les disposicions i mesures adoptades per la Covid-19 destaca, i en positiu, l’habilitació d’un canal de natació. Aquest té 600 metres de llargada, s’inicia al punt del Servei de Socorrisme i Salvament Marítim situat davant la plaça Consolat de Mar.

Aquesta ubicació facilita, en cas d’emergència, l’actuació dels socorristes donada la seva proximitat. L’accés al canal és compartit amb els socorristes, i en casos d’actuació, aquests tindran preferència. A més, la senyalització és exclusiva per a nedadors, i en cap cas, hi poden accedir ni embarcacions ni paddle surf.

Es recomana nedar per la dreta, deixant les boies de balisament al costat dret per crear d’aquesta manera un corredor en els dos sentits i evitar així creuaments, com a mesura de distanciament social. El canal dona resposta “a una demanda de persones que podran practicar la natació a mar obert i oferir així noves possibilitats a aquesta activitat, sense interrompre la zona de bany”, ha declarat Àlex Cañas, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla.

El canal està instal.lat perpendicular a la platja i finalitza en forma de “L”, degudament senyalitzat per dues línies de boies de color groc. Amb aquest canal es segueix potenciant la pràctica esportiva a la vila.

La piscina

La piscina municipal obrirà aquest pròxim 6 de juliol, un moment molt esperat pels seus usuaris, delerosos de gaudir del bany recreatiu. Les instal.lacions s’han adaptat a les exigències de les noves normatives per prevenir el contagi del Coronavirus i obriran amb totes les garanties de seguretat fins el 13 de setembre.

La piscina mantindrà el servei de bar i socorrisme. El tret diferencial és que enguany no s’organitzaran els cursets de natació per als més menuts, ja que no es poden garantir les mesures de seguretat i higiene per a la canalla necessàries per la pandèmai, tot i que es donarà cabuda als infants dels casals d’estiu.

Per al bon funcionament de la piscina s’han establert diverses franges horàries, amb un aforament màxim limitat a 69 persones.

Comentarios
Multimedia Diari