La platja de la Pineda reobre per sectors i amb pantalles led per informar de l'ocupació

També es mesurarà la densitat a través d'un dron

16 junio 2020 10:03 | Actualizado a 19 junio 2020 14:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La platja de la Pineda, a Vila-seca, ja està a punt per a la temporada d'estiu, amb presència de noves tecnologies. L'Ajuntament hi instal·larà dues pantalles LED de grans dimensions, que s'ubicaran a l'inici i al final del passeig de Pau Casals, per informar a vianants i conductors de l'ocupació de la platja, dividint-la en quatre zones: la dels Prats, la del Pinar de Perruquet, la del grup escultòric Pineda i la del Racó.

S'hi afegiran quatre pantalles més -distribuïdes a les entrades de les diferents zones de la platja- que informaran de l'ocupació i també de l'estat de l'aigua, la bandera, la temperatura, etc. També es mesurarà la densitat de la platja i es vigilarà l'incompliment de les normes de salut i seguretat a través d'un dron.

El dron serà dirigit per un pilot de drons contractat a través del Pla d’Ocupació Municipal. D’altra banda, s’instal·larà un equip de megafonia que avisarà de les mesures de seguretat, recordarà quina bandera oneja a la platja i també donarà informació, si és el cas, dels infants que s’hagin perdut. Les normes de seguretat a la platja es recordaran també mitjançant senyalització vertical als fanals del passeig de Pau Casals. Properament l’Ajuntament de Vila-seca posarà en funcionament totes aquestes mesures.

Aquestes novetats aniran acompanyades de la incorporació de nou personal a la platja. En primer lloc, un total de 6 agents cívics, contractats a través del Pla d’Ocupació Municipal, treballaran a peu de platja entre els mesos de juliol i setembre, amb l’objectiu de vetllar per al compliment de totes les mesures de seguretat per part dels banyistes, informant-los de les normes a seguir per gaudir d’un bany segur, segons informen fonts municipals.

A més d’aquests agents cívics, el personal voluntari de Protecció Civil de Vila-seca també reforçarà aquesta funció en diversos torns horaris. D’altra banda, ahir dilluns dia 15 entrava ja en funcionament el servei de salvament i socorrisme a la plata de la Pineda i properament per aquest reforç d’estiu, s’incorporaran també 8 nous agents interins de Policia Local.

Comentarios
Multimedia Diari