La processó de la Mare de Déu del Carme de Cambrils, suspesa per la Covid-19

Enguany la festivitat es celebrarà amb actuacions itinerants pels carrers del port

10 julio 2020 19:10 | Actualizado a 10 julio 2020 19:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Del 16 al 19 de juliol Cambrils celebrarà la Festa Major de la Mare de Déu del Carme però d’una manera diferent per la Covid-19. Enguany no es farà la tradicional processó per terra i mar de la imatge de la verge, una decisió que ha pres el consistori amb les confraries, parròquia de Sant Pere i els diferents grups que participen anualment en aquest acte mariner. També s’han anul·lat les havaneres a la platja, el rom cremat i la sardinada de dissabte al matí.

Des del departament de Festes de l’Ajuntament s’ha preparat una festa centrada en actuacions itinerants pels carrers del port. La festa en honor a la patrona dels pescadors començarà dijous 16 a les 19 hores amb la tradicional missa i l’habitual ballada de sardanes que aquest cop serà una audició itinerant a càrrec de la Cobla Reus Jove.

Divendres 17 de juliol serà el torn de la Coral Verge del Camí, que oferirà un concert itinerant. Dissabte, la diada de la festa, els carrers del port ballaran al ritme dels timbalers els Nyanyos, dels Cop de Cap, i de l’Agrupació Musical l’Emburgada del Perelló, que actuaran al llarg del Passeig Marítim fins arribar a la Torre del Port, on s’uniran amb la colla infantil cambrilenca.

Portes obertes a la Torre del Port

Coincidint amb la festivitat, la Torre del Port i la Vil·la Romana de la Llosa faran jornades de portes obertes el cap de setmana del 18 i 19 de juliol en el seu horari habitual d’estiu. A més s’afegirà a aquest accés lliure el Museu Molí de les Tres Eres, que va reobrir portes fa dues setmanes. Amb aquesta iniciativa el Museu d’Història de Cambrils vol animar a la ciutadania i turistes a gaudir dels espais museístics en el marc de la campanya «Revivim, reobrim. Amb la memòria més que mai».

També la Torre del Port estrenarà l’exposició «Joaquim Cabezas. Viure la fotografia», produïda pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona i l’Arxiu Històric de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari