La sisena edició de La Mar de Tapes arriba a Cambrils demà

Hi participen 35 establiments amb oferta de tapa i beguda i 6 restaurants amb un menús de tapes maridats amb Estrella Damm.

08 junio 2017 16:19 | Actualizado a 08 junio 2017 16:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau; el representant de la secció de bars restaurants de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Lorenzo Lara, i el gestor comercial de Damm de la zona de Tarragona, Daniel Martín, han presentat avui la sisena edició de la ruta La Mar de Tapes de Cambrils-Estrella Damm, que es portarà a terme a partir de demà i fins el 18 de juny a 41 establiments de Cambrils. 

L’alcaldessa ha explicat que la fórmula de la ruta permet molta més gent pugui gaudir d’un tast de la gastronomia del municipi i conèixer diversos establiments en un mateix dia; la regidora de Turisme ha destacat el plus de qualitat que diferencia la Mar de Tapes de Cambrils, i el responsable de l’AEHC ha afirmat que durant aquests 10 dies els restauradors preveuen servir més de 100.000 tapes.

L’objectiu és donar a conèixer els establiments adherits i difondre la qualitat i varietat de l’oferta gastronòmica local. D’aquesta manera, la iniciativa contribueix a la millora dels seus recursos i serveix, al mateix temps, per fomentar la creació d’ocupació estable i de qualitat a Cambrils.

Entre els 41 establiments participants, hi haurà, per una banda, 35 bars-restaurants que oferiran tapa i beguda (a escollir entre un quinto de cervesa Estrella Damm o canya) per 2,5 euros i, per l’altra, 6 restaurants que serviran un menú de tapes amb un mínim de 5 plats/degustacions, postres i 2 cerveses de 33 cl a un preu tancat de 30 euros (IVA inclòs). A més, com en la darrera edició, Antoni Sirvent oferirà una tapa dolça pelos més llaminers.

Carpa al port i barrets de palla

Com a novetat d’enguany, el cap de setmana s’instal·larà a les Escales Reials del Port de Cambrils una carpa d’Estrella Damm per promocionar la ruta de la tapa. Els clients que vagin a la carpa amb el llibret-rutero i 4 segells d’establiments participants s’emportaran un barret de palla promocional de regal.  

Votació popular

Com sempre, els comensals triaran per votació popular quina ha estat la millor tapa  d’entre totes les participants dipositant el seu vot a les urnes dels 41 establiments o bé a través de l’APP Gastronosfera. Els participants de la votació popular han de ser majors de 18 anys i entraran al sorteig  d’un dinar per a dues persones en un restaurant amb Estrella Michelin.

L’Original, millor tapa de la cinquena edició

L’acte també ha servir per fer públics i lliurar els premis de la cinquena edició.

El premi a la millor tapa ha estat pel restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques, on per aquest motiu s’hi ha celebrat la presentació de la sisena edició. És la quarta vegada que el xef i propietari de l’establiment, Joan Llaberia, guanya aquest guardó i ja ha anunciat la seva intenció de participar al “Concurso Nacional de Tapas y Pinchos de Valladolid”, la competició de tapes més important de l’Estat.

El segon premi de la cinquena edició ha estat per Ches Burguer & Bar i el tercer per Barabar. Els tres guanyadors de les diferents rutes de tapes de Catalunya poden participar al concurs La tapa de l’any organitzat per Estrella Damm.

Els establiments participants són: A Lanterna, Alexander, Antoni Sirvent, Awa, Barabar, Cachito Sanguchito, Cal Clement, Ches Burger & Bar, Creperia El Gat, Daniel Salinas, Déjà-Vu, El Colmado, El Drac, El Tamboret, Hashtag, La Central, La Cuina D’en Jordi, l’Espai, Llop de Mar, l’Original Experiències Gastronòmiques, Mar de tierras, Marro Cafè, M’Art, Martínez, No Sólo Kafé, Petit Lekeitio, Pizza Alegra, Plan B, Sushi Hoshi, Taberna Kupela, Taberna Lekeitio, Taller 9, Vela, Vila 5, Zero Zero, i els 6 restaurants que faran menú de tapes són: Bec d’Or, Cal Tendre, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Duomo i La Palmera de la Llosa.

Comentarios
Multimedia Diari