La tradició marinera i la música, plats forts de Sant Pere a Cambrils

El programa d’actes, que s’inicia dissabte dia 23, inclou la II Trobada de Bèsties de Foc al Port

19 junio 2018 17:22 | Actualizado a 19 junio 2018 18:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Del 23 a l’1 de juliol Cambrils celebrarà la Festa Major de Sant Pere, que enguany compta amb un gran nombre d’actes on la música, la tradició marinera i el foc seran els grans protagonistes.

L’alcaldessa, Camí Mendoza; el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella; el regidor de Joventut, Eduard Pellicer; el representant de l’Arjau Vela Llatina, Ovidi Noguera, i el president del Ball de Diables, Jacob Gil, van presentar ahir el programa d’actes per a totes les edats.

La festa s’iniciarà el cap de setmana amb l’arribada de la flama del Canigó al pàrquing d’Horta de Santa Maria i la revetlla de Sant Joan amb l’Orquestra Europa al passeig Miramar. També es celebraran les regates populars de llaguts i hi haurà activitats infantils, a més del concert de la Blueseria i la revetlla de Sant Pere amb l’Orquestra Nueva Etapa i el grup N.E. Versions.

Diada de Festa Major

El dia més important del programa serà el 29, Diada de Sant Pere, que començarà amb les matinades a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres i els Grallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga.

Acte seguit s’iniciarà el seguici festiu pels carrers del port. El mateix dia al vespre el cantant cambrilenc Joan Pau Piqué oferirà un concert al Parc del Pescador.

Altres activitats destacades són la revetlla jove de Sant Pere; la Diada Castellera dels Xiquets de Cambrils i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona a la plaça del Pòsit; la II Trobada de Bèsties de Foc i la Festa de l’Ormeig, un acte que posa en valor la tradició marinera amb la recreació dels oficis antics a la platja del Regueral.

Per altra banda la Festa Major comptarà amb la presència del pailebot de Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona, un dels velers més antics de la Mediterrània que centrarà els actes del 20è aniversari de l’Arjau Vela Llatina. 
Un altre acte important és la reobertura del refugi antiaeri del carrer Creus, aquest dissabte al matí, amb la recreació d’escenes de la Guerra Civil amb el grup Ejército del Ebro. 

Comentarios
Multimedia Diari