La trobada de puntaires de Roda de Berà, un èxit

La plaça dels Pins va acollir fa uns dies la 19 edició.

11 julio 2017 17:35 | Actualizado a 11 julio 2017 17:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça dels Pins de Roda de Berà va acollir, aquest mes de juny, la 19a Trobada de Puntaires celebrada al municipi. Tot i l’alta temperatura, unes cent puntaires no van voler faltar a la cita anual.

Des de les 10 del matí, les puntaires de Roda de Berà i d’altres poblacions puntaires d’altres poblacions van anar omplint la plaça amb el so dels boixets, tot treballant en les seves creacions al llarg del matí.

Hi van assistir el Grup cultural mestresses de casa de Constantí, el Taller de Riudoms, l’Associació Arts i Cultura, el Taller de Rodonyà, Puntaires de Calafell i La Bisbal del Penedès, Fil i boixet de La Pobla de Montornès, Puntaires de Cunit, Puntaires de Tarragona, Puntaires de Cubelles, el Taller Santa Úrsula del Vendrell i l’Associació de Puntaires de Torredembarra.

A més de les puntaires, també hi va haver dues parades de venda de tot tipus d’accessoris per a l’elaboració de les puntes de coixí.

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i les regidores Teresa Ferré i Cèlia Treserres, els hi van donar la benvinguda a les puntaires, tot lloant les seves delicades i elaborades labors i agraint la seva presència

Un any més, es va comptar amb la presència de la rapsoda altafullenca Joana Badia, la qual va recitar unes poesies i va fer entonar a les puntaires i als assistents l’antiga cançó popular “El mariner”. Badia, ferma defensora del llegat cultural, va repartir entre les puntaires la lletra de la sardana “Maria de les trenes”, amb l’objectiu de no perdre les valuoses lletres de les sardanes antigues.

Abans de finalitzar la jornada, les puntaires van ser obsequiades amb un record de la Trobada: una ampolleta de mistela de Roda de Berà.

Comentarios
Multimedia Diari