Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La unitat canina de la Creu Roja farà una demostració a la platja Llarga

Fa dos estius ja van fer un simulacre i aquest dilluns hi tornen.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'un voluntari de la Creu Roja amb un dels gossos ensinistrats. FOTO: Aj. Roda de Berà

Imatge d'un voluntari de la Creu Roja amb un dels gossos ensinistrats. FOTO: Aj. Roda de Berà

El proper dilluns, a les 11 del matí, el cos de voluntariat de Creu Roja realitzarà amb un simulacre els seus equips de recerca i rescat canins. Serà al costat de la caseta de socorrisme de la platja Llarga de Roda de Berà.

L’objectiu de la unitat canina ERIE és trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals.

L’equip està configurat per donar resposta tant a nivell nacional com internacional i ho conformen diversos gossos de fins a 17 races diferents i els seus guies, tots voluntaris de la Creu Roja formats en primers auxilis i dotats d’un equip de comunicacions portàtil.

Una de les seves peculiaritats és que ho integren gossos de diverses races, amb la finalitat d’aprofitar les habilitats específiques de cada animal per localitzar a les persones desaparegudes. El rastreig utilitza el mètode “Ercbuli”, que se centra principalment en seguir el rastre de la persona desapareguda partint d’un objecte, roba, sabata o qualsevol element que hagi estat en contacte amb ella.

Temas

Comentarios

Lea También