La vida atrafegada amb olor de sal a Altafulla

Botigues del Mar d’Altafulla.  Situat a primera línia de platja, és un dels paisatges urbans més romàntics de la Costa Daurada que manté el regust de mar i l’esperit mariner

31 julio 2018 11:37 | Actualizado a 02 agosto 2018 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El passeig de Botigues de Mar, situat al bari marítim d’Altafulla, és una de les primeres línies de platja amb més encant de tota la Costa Daurada. Tot i el pas del temps, ha sabut mantenir l’esperit dels seus orígens quan l’activitat pesquera predominava en aquesta postal amb regust de mar Mediterrani, amb la seva incansable activitat, el bullici d’una ciutat viva i la voluntat dels seus habitants de fer-la més gran i més activa.

Les Botigues de Mar és considerat patrimoni protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. Va ser construït al segle XVIII fruit del desenvolupament econòmic del comerç marítim i necessitats de la gent de mar de la vila.

Antics magatzems mariners de plata baixa es va aixecar vora el mar per tal que els pescadors guardessin les xarxes i altres aparells nàutics i els comerciants emmagatzemessin les mercaderies destinades a les colònies. D’aquí sorgeix l’origen del seu característic nom ‘Botigues de Mar’.

A les botigues no hi va habitar ningú fins als primers decennis del segle XX, quan alguns magatzems van ser destinats a aquesta finalitat, transformant-se en habitatges i residències d’estiu. Avui en dia, com a conseqüència de l’onada d’urbanitzacions turístiques, algunes botigues han desaparegut, amb excepció de les cases que ocupen la primera línia de mar altafullenca, que conserven encara la fesomia de les antigues botigues.

Escenari d’activitats

Aquesta imatge de les cases situades vora el mar conserva el regust i l’estil de les primitives botigues amb l’encís de contes i llegendes mariners, que sempre han envoltat la història altafullenca.

Al mateix passeig marítim i seguint la filera i el dibuix d’aquests edificis, es conserva una casa de grans proporcions, planta baixa i dos pisos damunt d’una gran torre quadrada, que crida l’atenció per l’arc que la uneix a les cases de l’altre costat. Aquest arc és un dels camins d’accés al passeig marítim, donant-li un cert aire de fortalesa.

En aquests mesos d’estiu, Botigues de Mar és el punt neuràlgic de l’activitat turística d’Altafulla. L’oferta de restauració és àmplia i variada, i tant visitants com veïns gaudeixen d’aquest moviment de temporada alta, sense arribar a la massificació, però mantenint un anar i venir constant de persones que gaudeixen de l’escenari.

Comentarios
Multimedia Diari