Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'acusat d'abusar sexualment d'un nen de 7 anys a Vila-seca assegura que aquell dia no va sortir de casa

La Fiscalia rebaixa la seva petició fins als sis anys de presó perquè l´home pateix una discapacitat intel·lectual lleu

ACN

Whatsapp
L'acusat hauria vist el nen a la zona d'aparcament del basar Market Home esperant el seu pare

L'acusat hauria vist el nen a la zona d'aparcament del basar Market Home esperant el seu pare

L’acusat d’abusar sexualment d’un menor a Vila-seca (Tarragonès) el 31 de desembre de l’any passat ha negat els fets en el judici que s’ha celebrat aquest dijous a l’Audiència de Tarragona. Gregorio C.G., de 50 anys i amb tres antecedents per abusos sexuals a menors, ha assegurat que aquell dia no va sortir de casa. Segons la fiscalia, l’acusat va veure un nen de set anys a la zona d'aparcament del basar Market Home que esperava que el seu pare acabés de comprar. Des d’uns matolls que hi havia al costat del local, va començar a cridar el menor mentre li ensenyava una moneda i li va dir que si li feia un petó als genitals li donaria cinc cèntims. Posteriorment i davant la negativa del nen, l’home el va agafar de la mà, el va obligar a tocar-li les seves parts íntimes i es va situar darrere seu mentre es fregava contra la seva esquena i li realitzava tocaments per tot el cos per damunt de la roba. La fiscalia ha rebaixat la petició de presó de vuit a sis anys per un delicte d’abusos sexuals perquè l’individu pateix una discapacitat intel·lectual lleu.

Els dos testimonis que van presenciar els fets han corroborat aquest dijous davant del tribunal la versió que van donar inicialment. Una d’elles ha apuntat que anava a l’interior del seu cotxe i va veure com l’home agafava el nen de la mà i que, posteriorment, quan li va recriminar la seva actitud, aquest li va dir que era el seu avi. La testimoni ha relatat que va veure com l’home es va situar darrere del nen i l’abraçava i es fregava.

L’altre testimoni dels fets, un jove que també anava en un vehicle, ha relatat que va veure un patinet a terra i una persona amb aspecte descuidat que feia tocaments a un nen, primer cara a cara i després situant-se darrere seu. L’home ha admès que va sospitar de la situació i, després d’aparcar, també es va dirigir cap a ell, la qual cosa va fer que l’individu marxés del lloc. El testimoni ha explicat que, mentre parlava per telèfon amb la policia per donar avís del succés, va seguir l’individu en tot moment fins al seu domicili.

Precisament, la parella d’agents dels Mossos d’Esquadra que va intervenir ha explicat que es va adreçar al domicili del sospitós i que el va detenir atès que el seu aspecte coincidia plenament amb la descripció facilitada pels testimonis. “Vam trucar al timbre, en va sortir i ens va dir que no sabia de què li parlàvem i no va oposar resistència”, ha declarat un dels agents. Els Mossos han apuntat que el menor va relatar que l’home li havia ofert diners per tocar-li els genitals i que estava en “estat de xoc”.

En la vista oral d’aquest dijous també ha comparegut el pare del menor, qui ha explicat que va deixar el seu fill al cotxe amb les portes obertes mentre entrava un moment al supermercat. Quan en va sortir, al cap de cinc minuts, segons ha lamentat, va ser conscient del què havia passat. El pare ha explicat que el menor encara segueix un tractament psicològic perquè té por, malsons i li costa dormir a les nits.

El psicòleg que va realitzar la valoració del menor ha apuntat que el relat aportat per l’infant era “original i genuí” i difícilment podia respondre a una invenció. A més, ha subratllat que el petit es va mostrar en tot moment molt obert, col·laborador i transparent, i no va apreciar que declarés influenciat per terceres persones, per la qual cosa va concloure que el relat que va explicar mostrava “indicadors compatibles” amb la vivència real dels mateixos.

L’acusat assegura que no li agraden els nens

En una declaració breu, l’acusat ha manifestat que el 30 de desembre de 2015 es trobava a casa seva esperant a la seva germana per treure a passejar el gos. L’home ha negat els fets i ha afirmat que no li agrada sortir sol al carrer sense la seva família. Preguntat sobre els seus gustos sexuals, l’encausat ha afirmat que li agraden les dones i no els nens. A més, ha explicat que anteriorment havia treballat de peó d’obra, però que fa temps que està a l’atur, no té ingressos i és la seva germana qui fa front a les seves despeses i a les del seu pis. Actualment, es troba en situació de presó provisional des del febrer de l’any passat.

El psicòleg que va realitzar un estudi de l’acusat ha manifestat que l’home presenta dificultats intel·lectuals i que té un coeficient intel·lectual de 64 punts. Segons el pèrit, en l’anàlisi que li va practicar no va detectar cap alteració psicopatològica en l’àmbit sexual, com seria el cas de la pedofília, i també va negar que tingués apetència sexual pels menors d’edats. A més, el psicòleg ha afirmat que l’home és capaç de distingir entre el bé i el mal “a un nivell bàsic”.

La fiscalia sol·licita una pena de sis anys de presó

En les conclusions, la fiscal ha rebaixat la petició de presó de vuit a sis anys, atès que aprecia l’atenuant analògica de discapacitat intel·lectual lleu, i ha incrementat fins als 6.000 euros la petició d’indemnització al menor pel cost del tractament psicològic. El ministeri fiscal també sol·licita una pena de llibertat vigilada per un període de nou anys, la seva inhabilitació especial per qualsevol professió o ofici que impliqui contacte regular i directe amb menors d’edat per un temps de 12 anys i la prohibició d’aproximar-se al menor durant 18 anys.

Per la seva banda, la defensa ha sol·licitat la lliure absolució de l’home i, alternativament, una pena de dos anys de presó amb l’atenuant de discapacitat intel·lectual ja que, al parer de la seva advocada, “podria haver influït en la seva actitud”. El judici, que s'ha celebrat en audiència pública però sense poder captar imatges ni so de la vista, ha quedat vist per sentència.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También