L’alcalde de Salou defensa el dret al treball del personal de neteja que no secunda la vaga

Segons l’empresa, la gran majoria de la plantilla no vol participar en l’aturada de set dies convocada pel sindicat STR

14 agosto 2018 13:49 | Actualizado a 04 octubre 2018 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha demanat aquest dimarts als cossos de seguretat que garanteixin el dret al treball del personal de neteja pública del municipi que no secunda la vaga convocada entre el 17 i el 23 d’agost.

Granados s’ha reunit aquest dimarts amb representants dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, els responsables de la UTE de neteja Urbaser-Nordvert, i els regidors David González i Jesús Barragán, per tractar el compliment dels serveis mínims de la neteja i recollida de brossa que es planteja al municipi a partir d’aquest divendres.

Segons la companyia, la gran majoria de la plantilla no vol secundar la vaga, convocada pel sindicat STR -majoritari al comitè d’empresa- davant la manca d’acord per apujar els salaris. De fet, l’altre sindicat amb representació -la UGT- ja va titllar l’acció “d’injustificada”, segons ha recordat l'alcalde.

“He demanat als cossos de seguretat que siguin el més contundents que permeti la llei als efectes de garantir que els treballadors que volen exercir el seu dret al treball ho puguin fer amb plenes garanties de llibertat i, d’aquesta manera, garantir el compliment dels serveis mínims establerts”, ha apuntat Granados. 

L’alcalde també ha remès un escrit al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, per demanar-li que “reconsideri els serveis mínims aprovats i dicti una nova ordre que rectifiqui l’anterior i assumeixi les demandes del nostre municipi a prestar els serveis essencials afectats amb les degudes garanties”, ja que -continua l’escrit- “no trobem ajustats els serveis mínims acordats previstos en l’ordre citada a les necessitats que requereix el municipi durant els dies afectats per la vaga”. 

Comentarios
Multimedia Diari