L'alcalde del Vendrell nega fraccionaments il·legals en els contractes municipals

Carnicer insisteix que l´Ajuntament encara l´última fase de la revisió de la contractació i xifra en poc més d´un 3% els imports pendents de licitar

19 mayo 2017 20:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha assegurat aquest divendres que tots els contractes municipals s’ajusten a la legalitat i que els serveis tècnics no han detectat cap cas de fraccionament irregular. El batlle ha recordat que el consistori encara l’última fase de la revisió de la contractació pública endegada el 2011. Actualment, segons ha indicat, estan pendents de licitació poc més del 3% dels imports. La revisió es va impulsar per alleugerir la situació financera del consistori, que el 2011 presentava un deute de 107 MEUR i un termini mitjà de pagament a proveïdors de 400 dies. Carnicer ha subratllat que, a finals del 2015, el deute era de 86 MEUR i el consistori pagava a 30 dies. Dilluns, el grup municipal de Sí Se Puede va denunciar que l’interventor havia instat l’Ajuntament a revisar alguns contractes que no s’ajustarien a la legalitat.

Martí Carnicer (PSC) ha recordat que arran de les eleccions del maig del 2011 es va acordar regularitzar la situació financera de l’Ajuntament i fer una revisió dels contractes dels diferents serveis per reduir la despesa corrent i renovar els contractes prorrogats. El procés, segons ha recordat l’alcalde, es va iniciar amb els contractes més elevats, amb els quals el consistori podia assolir un estalvi major.

Actualment, el consistori presenta 60 contractes licitats i vigents per un import de 16,04 MEUR -el 90% del total-. N’hi ha nou més, amb un valor d’1,03 MEUR, en tràmit de licitació -5,6%-; i hi ha unes altres 48 licitacions programades per aquest any 2016 amb un import de 583.000 euros -3,3%-, entre els quals destaca la contractació de la vigilància d’edificis municipals. Completen els comptes dos convenis per un valor total de 100.000 euros, cinc contractes de 54.698 euros pendents d’incloure’s en contractes generals i tres negociats directes per valor de 15.800 euros

“La feina que es va fer durant el passat mandat i que estem continuant ara ha anat avançant correctament i s’ha de poder culminar durant el 2016, sinó en la seva totalitat, gairebé”, ha manifestat el batlle. Carnicer ha recordat que, mentrestant, el consistori ha anul·lat el contracte de l’Escola Municipal del Música Pau Casals, que podia suposar una despesa addicional de 30 MEUR, i que està enllestint la nova licitació de l’adjudicació del soci privat titular del 49% d’Aigües de Tomoví, arran d’una sentència judicial que va anul·lar l’adjudicació efectuada el 2007.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha admès que les regularitzacions “sempre donen lloc a incidències i plantejaments que cal resoldre des del punt de vista jurídic, tècnic o econòmic”, fet que s’ha produït, però ha garantit que el govern municipal segueix “amb la mateixa voluntat de resoldre tots aquests temes fins a arribar a la seva regularització”. La primera tinent d’alcalde, Eva Serramià (CiU), ha defensat que la contractació administrativa és “un procés viu” i que valia revisar-la per tal de reduir costos.

El govern municipal s’ha mostrat “sorprès” per les manifestacions del grup municipal de Sí Se Puede, que dilluns va denunciar que l’interventor havia instat l’Ajuntament a revisar alguns contractes que no s’ajustarien a la legalitat. La formació va assegurar que temia que hi hagués contractes fraccionats de forma irregular. Aquest divendres, l’alcalde, Martí Carnicer, ha assegurat que tots els contractes municipals s’ajusten a la legalitat i que els serveis tècnics no han detectat cap cas de fraccionament irregular. “No n’hi ha ni un”, ha etzibat de forma categòrica.

A més, el batlle vendrellenc ha lamentat que aquest grup municipal no es posés en contacte amb el govern per conèixer la situació de la contractació. “No tenim res a amagar, perquè és una qüestió de total transparència. És un procés que hem iniciat i ara ens queda resoldre un 3% dels contractes”, ha insistit. L’alcalde ha afirmat també que “no hi ha cap servei que s’hagi aturat” i s’ha mostrat esperançat perquè, arran de les informacions del govern, els diferents grups municipals reflexionin. Carnicer ha evitat valorar la proposta de celebrar un ple extraordinari sobre la qüestió a l’espera de conèixer si la petició s’acaba formulant oficialment.

 

Comentarios
Multimedia Diari