L'antiga fàbrica de licors serà pels assajos de la colla castellera de La Bisbal

Adjudicat l'enderroc de les construccions anexes a la fassina

09 noviembre 2019 11:43 | Actualizado a 09 noviembre 2019 11:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

’antiga fassina és un edifici de 486 m2 que l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès va adquirir l’abril d’enguany i que, antigament, s’havia destinat a la fabricació de licors destil·lats i aiguardent. 

L’edifici sobresurt dels habitatges del nucli històric i és un símbol del centre del poble, que conforma el perfil de de la zona. La part de més alçada és d’un total de 15 metres.

 L’Ajuntament va assenyalar que amb aquestes característiques la construcció podria tenir un ús molt preferent. «Des de l’equip de govern tenim la voluntat que la Colla Castellera Bous de la Bisbal del Penedès pugui assajar a la fassina, mitjançant conveni de col·laboració amb l’Ajuntament».

Passat agrícola
Però a més, es vol destacar aquesta construcció que mostra un passat agrícola i industrial del municipi. Així, s’enderrocaran les edificacions industrials emplaçades al carrer Barcelona, que envolten a la fassina. 

Es preserva la torre i s’enderroca la resta per poder-hi construir l’edificació que es consideri, després de realitzar els estudis oportuns. La Junta de Govern ha aprovat el contracte per a la redacció del projecte tècnic d’enderroc per un import de 7.550 euros. Les obres començaran a principis del proper any.

Local per la brigada
L’alcaldessa, Agnès Ferré, assenyala que sobre l’edificació que es construirà després de l’enderroc, «la intenció és construir un local per a la brigada i un magatzem municipal».
L’Ajuntament va comprar l’edifici el passat abril amb l’objectiu que pugui ser magatzem municipal i com a local d’assaig de la Colla Castellera de la Bisbal, Els Bous, a proposta de la Regidoria de Cultura. La compra va ser per un import de 110.000 euros.

La quantitat es va pagar amb el superàvit de l’any 2017, ja que es va acordar destinar un total de 645.408 euros de superàvit lliure a inversions.  Entre aquestes, hi havia una partida de 165.000 euros destinada a la compra i adequació d’un espai que permetés l’ús per a la brigada i que pogués fer també de magatzem municipal. 
 

Comentarios
Multimedia Diari