L'aparador més íntim dels artistes

Un total de 29 pintors, joiers, escultors i fotògrafs cambrilencs obren al públic els seus espais de treball en la desena edició de la ruta Tallers Oberts

18 diciembre 2017 10:36 | Actualizado a 18 diciembre 2017 10:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Poques vegades es té l’oportunitat de veure en directe com treballa un artista o visitar el taller on passa moltes hores al dia i s’inspira per fer les seves obres. Per aquest motiu, a Cambrils es van iniciar fa deu anys la ruta dels Tallers Oberts, una ocasió única per acostar la feina que fan els pintors, escultors, fotògrafs, joiers i dissenyadors gràfics locals, entre altres, als cambrilencs i veïns d’altres municipis que gaudeixen de l’art.

Enguany la desena edició es va celebrar en un cap de setmana intens de mítings electorals i d’actes solidaris a favor de La Marató de TV3, però això no va ser cap obstacle perquè els 29 participants obrissin els seus espais amb molta il·lusió i amb ganes d’explicar els seus projectes a les persones que es van acostar als 17 tallers repartits per tots els barris del municipi

Nuri Mariné és una de les pintores que hi participa any rere any. Com en altres edicions, els cambrilencs que visitaven el seu estudi tenien l’oportunitat de plasmar la seva creativitat en un quadre conjunt que tenia com a motiu principal dibuixar peixos de tots els estils. «A la gent li agrada molt utilitzar les teves eines i veure el teu espai de treball. Jo començo el quadre i la gent l’acaba dibuixant el que vol», apuntava al Diari. 

Artistes convidats

L’artista explicava que cada any hi ha més gent que s’interessa per conèixer la feina dels artistes locals i aprofiten els Tallers Oberts per descobrir les noves obres dels pintors i també comprar alguna de les propostes que tenen a la venda, i més tenint en compte que s’acosta l’època de regals de l’amic invisible, el Tió i els Reis Mags.

Des de fa uns anys, la cambrilenca dóna l’oportunitat als artistes que no tenen taller o bé el tenen lluny del centre per promocionar la seva obra al seu estudi. Enguany, Mariné va convidar la Queralt Osorio, que era la primera vegada que participava en aquesta ruta. 

«El meu taller és molt petit. Amb la Nuri ja havíem fet coses juntes i quan m’ho va oferir va ser una alegria. Ella en sap molt i m’ho passo molt bé», explicava la pintora, que apuntava que tornaria a repetir experiència el proper any. «M’agrada tenir contacte amb la gent i ensenyar els meus quadres inspirats en els viatges que he fet i els nus», afirmava. 

Art a la Torre del Port

Un dels edificis més emblemàtics de Cambrils, la Torre del Port, també va acollir set artistes que no treballen en un taller i que van ocupar els tres pisos del monument per exposar els seus treballs més destacats

Sara Estalella, especialitzada en retrats i fotografia gastronòmica, va compartir l’espai amb l’empresa Macho Studio, de disseny gràfic. La cambrilenca va fer una valoració molt positiva del seu primer any als Tallers Oberts. «És una iniciativa molt xula. Per a nosaltres és una bona manera de donar-se a conèixer, és un gran aparador que serveix per fer contactes. Hi ha gent que s’ha interessat per la nostra feina i estem contents», assegurava la fotògrafa, que afegia que a les tardes era quan la gent s’animava més i sortia al carrer per veure els tallers.

Concert d’aniversari

Per celebrar aquests deu anys de la ruta artística, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils va impulsar una novetat que s’espera que tingui continuïtat en les properes edicions. El pati de la Torre del Llimó, edifici que es va posar en funcionament el passat mes de febrer i que funciona com un espai de coworking, va acollir dissabte al vespre el còctel Meet and greet, obert a tothom i que va comptar amb l’assistència de tots els participants. La banda musical Stromboli Jazz Band va oferir un recital de cançons nadalenques mentre la gent ballava i els artistes compartien les primeres impressions d’aquesta edició.

29 artistes

La desena mostra va comptar amb la participació de Jobacasén, Jesús Gómez, Xavi Castellnou, Roser Coma, Marta Fàbregas, Gemma Felip, Nuri Mariné, Laura Mestres, Marta Nolla, Maria Lluïsa Recasens, Alberto Insa, Rafael Rubio, Núria Pons, Belén Domingo, Sara Estalella, Blanca Castillo, Silvia Arenas i Pere Estadella. Els artistes convidats als espais van ser: Joan Lluís Llorens, Francesc Munté, Queralt Osorio, Rosa Agustí, Meritxell Varela, Dolors Castells, Isabel Cavedo, Montserrat Recasens i Berta Sala.

Les persones que van visitar els tallers van participar en el sorteig d’una obra del seu artista preferit. El nom del guanyador es farà públic en els propers dies.

Comentarios
Multimedia Diari