L’art del grafit arriba a Torredembarra amb Orion Leim i Emak

Els artistes seran els encarregats de tancar l’any a la Sala Lluís d’Icart, amb la mostra “Escriptors de Graffiti”, que es podrà visitar fins al 30 de desembre.

15 diciembre 2017 10:54 | Actualizado a 15 diciembre 2017 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Orion Leim és artista autodidacta; com ell mateix afirma, “sóc un escriptor de graffiti”. Des de l’any 1998 mostra les seves obres de gran format per la zona del Camp de Tarragona, si bé el seu talent li ha obert fronteres per acolorir amb els seus esprais bona part del territori estatal i internacional.

Els seus inicis en la disciplina a l’àrea del Camp parteixen de la seva implicació en el Projecte BIO, el Projecte Chartreuse i “Els cadàvers exquisits” del Tinglado. Arrel d’aquestes primeres col·laboracions, les seves aptituds es fan evidents i realitza diversos cursos de rap i grafit arreu del territori.

Actualment, es dedica de forma exclusiva a les arts plàstiques i la decoració artística (sobre rètols, murals, persianes, retrats, quadres, etc.). Forma part de diversos grups de grafit, els anomenats crews, com FREE EXPRESSIÓ (Reus), FUTURE CLASSICS (Barcelona) i TOBETRUE (grup amb membres repartits per tot Europa).

A Torredembarra, Orion Leim és conegut per haver pintat, aquest darrer estiu, els murals dels passos soterrats de Baix a Mar, del passeig de la Sort i de la plaça de Villars.

Emak compta amb una àmplia trajectòria al darrere, els seus esprais han sigut artífexs d’un gran nombre d’obres, i la seva destresa, reconeguda internacionalment, li ha obert les portes a diversos esdeveniments grafiters, com ara el Camp Combo Festival de Karlsruhe a Alemanya o el Roskilde Festival de Dinamarca.

Ha guanyat nombrosos certàmens, com el Mixing Colors de Rubí, el Dia Internacional de la Pintura de l’Espai Jove Boca Nord de Barcelona o el concurs per a l’execució d’un mural de gran format a l’espai Cal Badia d’Igualada.

D’entre les seves exposicions, cal destacar la mostra que va presentar a la galeria d’art Friches et Nous la Paix de París.

El projecte comú que defineix ambdós artistes queda palès en la seva pròpia reflexió: “Tots tenim la necessitat de canviar i per això tenim que desxifrar aquell llenguatge intern que amb paraules ens és impossible definir, és per això que en aquesta obra intentem expressar amb formes i colors aquest llenguatge (...). Formem part d’una societat arrítmica a la que de forma autocensurable donem suport; escoltem la nostra pròpia melodia i dansem amb ella, ajudem-nos, ballem junts”.

El binomi Emak-Leim té a les seves espatlles un destacat recorregut, com ara la decoració de la façana del parc zoològic Terra Natura de Múrcia, del centre comercial La Maquinista o de les discoteques Bora Bora i OAK de l’àrea de Barcelona. També han creat l’ornamentació dels espots publicitaris de la firma esportiva Adidas i del futbolista Leo Messi. Conjuntament, han participat als festivals Walls Talk de Sabadell, Badia Street de Badia del Vallès, Mislatas Representan de València, Urban Festival de Torrejón de Ardoz o Les Bozar de Mulhouse (França).

L’horari de visita és els dimecres, dijous i divendres, de 17 h a 20 h, i els dissabtes, d’11 h a 13.30 h, i de 17 h a 20 h.

Comentarios
Multimedia Diari