L’art efímer decora la platja d’Altafulla

Crònica. El Concurs de Castells reuneix participants que, amb la sorra com a únic material, construeixen amb enginy les escultures

28 julio 2019 16:40 | Actualizado a 08 agosto 2019 08:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Concurs de Castells de Sorra és una activitat indissociable de l’estiu a Altafulla. Ahir al matí prop d’una cinquantena de persones repartides en 21 grups participants, integrat per estiuejants de totes les procedències, del país i de l’estranger, van posar sobre la platja d’Altafulla la seva creativitat i enginy per construir escultures, amb la sorra com a únic material.

El cel, un xic enlleganyat i amb menys sol, va facilitar la tasca dels artistes que durant hora i mitja van treballar de valent per tenir les figures acabades a dos quart d’una, moment en què el jurat va procedir a les votacions per determinar els guanyadors del certamen. Es van atorgar dos premis per cadascuna de les categories: infantil juvenil i adults, consistents «amb quantitat de vals per poder gaudir de diferents instal·lacions d’oci i atraccions de la zona, els guanyadors», explicava Natàlia Sanz Pijuan, la flamant regidora de Turisme de l’Ajuntament Altafullenc. Afegir però, que tots els participants van rebre una bossa d’obsequi, plena de regals, entre ells un llibre sobre la cuina de la garrofa i un altre biogràfic del fill il·lustre de la vila, el científic Antoni Martí i Franqués.

Com a novetat d’enguany, consignar que el concurs es va traslladar del tram de platja de davant del Club Marítim, al de davant del parc Voramar «per tornar als orígens» subratlla Natàlia Sanz. I és que a principis de la dècada dels anys 80, el seu avi, llavors alcalde d’Altafulla, va impulsar aquest concurs, en un moment en què es va posar de moda l’activitat en moltes platges de la Costa Daurada però, amb el pas del temps, el d’Altafulla, és dels pocs que perduren. Molts banyistes van voler presenciar tots el procés constructiu de les escultures de sorra, on gran i petits s’ho van posar en pràctica les seves aptituds. Per damunt dels castells va predominar figures relacionades amb la marina, com una gran estrella de mar, feta pels germans Marc i Clàudia, de 14 anys, ajudats de Yann, un amic de 13; són de Sant Just d’Esvern i afirmen que «passem els estius aquí i cada any participem en el concurs». La ucraïnesa Olga Svistunova, amb els seus fills, Milana, Kanyna i Ruslan, de 13, 7 i 3 anys feien una medusa.

Olga comenta que «aquest estiu he descobert Altafulla i estic encantada, per la platja, el poble meravellós i el bon ambient; penso tornar». Un gos enorme, el Bob Esponja, cavallet de mar, vaixells, una abella amb el seu eixam i fins i tot un esquelet de dinosaure, són algunes de les creacions realitzades per optar als premis però, sobretot, per passar-s’ho d’allò més bé.

Comentarios
Multimedia Diari