L'augment de sou i de treballadors fixos, claus del conveni col·lectiu de PortAventura

CCOO signa el document amb l'empresa al marge de les protestes d'UGT

19 mayo 2017 22:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sindicat majoritari a PortAventura, CCOO, ha signat un nou conveni col·lectiu amb l'empresa que serà vàlid pels propers cinc anys. Un document on, principalment, es recullen reclamacions com ara un increment salarial de l'IPC més un 0,7%, el compromís d'augmentar la plantilla de treballadors fixos al parc -de 1.300 a 1.500 en dos anys-, o el fre a les externalitzacions. Així, CCOO ha volgut posar llum a la desinformació que, han assegurat, hi ha hagut les darreres setmanes, i ha justificat que el conveni no s'hagi discutit en una assemblea de treballadors pel clima d'alta tensió que s'ha viscut durant la negociació. També ha acusat UGT d'haver-se posat en un "carreró sense sortida".

El nou conveni col·lectiu pels treballadors de PortAventura recull segons CCOO, el sindicat majoritari al parc, tres objectius principals. D'una banda, un increment salarial de l'IPC més un 0,7%, amb el detall que s'ha modificat el dia del pagament de la nòmina als empleats del primer dia hàbil del mes següent a l'últim dia hàbil del mes en curs, un fet valorat molt positivament per la plantilla, ha dit el sindicat. D'altra banda l'empresa s'ha compromès a augmentar en 150 treballadors la plantilla de fixos del parc, passant de 1.300 a 1.500 en dos anys.

Finalment, CCOO ha inclòs en el conveni una clàusula per fer que les externalitzacions, un dels seus cavalls de batalla, siguin "inviables econòmicament". Així, i segons ha explicat Manuel Fages, secretari general de la federació de serveis a la ciutadania de CCOO de Catalunya, contractar un treballador de forma externalitzada costarà més que fer-ho a l'empresa matriu, amb la qual cosa s'aconseguirà reduir o eliminar les externalitzacions.

Fages ha valorat aquest conveni de manera positiva dins del context socioeconòmic actual, i ha remarcat també que s'ha canviat la seva durada, de quatre a cinc anys, per evitar que la finalització dels convenis coincideixi amb les eleccions sindicals.

 

Nova categoria laboral

L'únic punt controvertit del conveni, per CCOO, és la creació d'una nova categoria laboral, la G9, dirigida a persones que no hagin treballat mai enlloc. Les condicions d'aquest lloc de treball són un salari de 670 euros i una duració màxima de tres mesos de contracte. En aquest sentit, esperen que no es facin contractacions massives d'aquesta tipologia, i que s'utilitzi aquesta categoria només de manera puntual.

 

Conflicte amb UGT

En referència a les convocatòries de vagues i les crítiques al conveni d'UGT, tant Fages com Jaume Pros, secretari general de CCOO a Tarragona, han manifestat que no les entenen. L'un ha dit que tot plegat es deu a que no han assumit el resultat de les eleccions sindicals després de 20 anys com a sindicat majoritari, els ha acusat de desinformar la plantilla i ha parlat, fins i tot, d'amenaces. També ha aclarit que CCOO no secunda la vaga que UGT ha convocat pel 4 de juliol i ha dit que "no la veiem lògica". L'altre ha assenyalat que UGT s'ha posat en un "carreró sense sortida", i ha reiterat que CCOO assumirà responsabilitats en cas que el conveni que ara han signat sigui "tan dolent" com apunta l'altre sindicat.

PortAventura, en temporada alta, dóna feina a unes 2.500 persones, actualment amb uns 1.300 treballadors fixos discontinus, 900 d'eventuals i 250 més d'indefinits.

Comentarios
Multimedia Diari