L'episodi de pluges finalitza amb més de 90 incidències

Entre les 9 d'ahir a la nit i les set del matí d'aquest divendres els Bombers de la Generalitat han atès una trentena d'avisos, la majoria des de Salou per acumulacions d'aigua a carrers o passos a nivell

01 septiembre 2017 09:07 | Actualizado a 07 noviembre 2017 13:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'episodi de pluja que en les darreres hores ha afectat Catalunya ha acabat amb 151 trucades al 112 relacionades amb 91 incidents. Dijous al matí es van localitzar al Barcelonès i al Baix Llobregat, i a la nit s'han concentrat al Tarragonès i al Baix Camp.

Concretament, entre les 9 de la nit i les set del matí d'aquest divendres els Bombers de la Generalitat han atès una trentena d'avisos, la majoria des de Salou per acumulacions d'aigua a carrers o passos a nivell que dificultaven la circulació dels vehicles. Els principals problemes s'han concentrat a la plaça Europa, on nombrosos vehicles han quedat atrapats.

La forta tromba també ha fet cedir uns 50 metres de mur d'un hotel del carrer Murillo. Tot i que el succés no ha ocasionat danys personals, la paret -d'uns dos metres d'alçada- ha caigut damunt la vorera i ha malmès quatre vehicles que estaven estacionats.

Protecció Civil ha desactivat aquesta matinada l'alerta de l'Inuncat, un cop ha passat el front de pluges intenses. Tot i que l'episodi de pluges ha provocat desenes d'incidències, cap d'elles ha tingut caràcter greu i tampoc ha provocat ferits.


Les localitats des d'on es van fer més trucades al 112 van ser Barcelona, Salou, L'Hospitalet de Llobregat, Viladecans i Tarragona. A les comarques de Barcelona es van registrar 47 incidents i 42 a les de Tarragona. La major part van ser per problemes de trànsit i d'acumulació d'aigua en baixos o grans bassals i caiguda de branques a la via pública.

La circulació de trens entre Tarragona i Salou es va veure interrompuda per acumulació d'aigua a les vies en el moment de màxima intensitat de la pluja, entre les 21.30 i les 23.15 hores, i quatre trens es van quedar en les estacions de Tarragona i Salou mentre no es va normalitzar la situació.

Aproximadament la meitat dels incidents van ser derivats a Policies Locals i Mossos d'Esquadra per afectacions al trànsit i l'altra meitat van ser derivats a Bombers de Barcelona -en la franja de migdia, quan el front va afectar el litoral central- i a Bombers de la Generalitat, especialment a la nit a la zona del litoral de Tarragona.

Alarma per dos nedadors

Salvament Marítim ha estat buscant, des de les 23 hores d'ahir a la nit, a dos nedadors que haurien entrat en una platja de Cambrils i que no haurien sortit, informa Salvament Marítim.

Per això, un helicòpter va pentinar la zona amb l'ajuda de diverses patrulles de la Policia Local del municipi -concretament, a la platja de l'Ardíaca i a la Punta de la Riera de Riudecanyes de Cambrils-.

Segons Salvament, aquestes dues persones havien entrat a l'aigua abans que comencés la tempesta, però no havien tornat a la costa. Els diversos vehicles activats van despertar la curiositat de nombrosos veïns.

Finalment, l'alarma es va desactivar aquest divendres al matí davant l'evidència que ningú havia trobat indicis que hi hagués persones a l'aigua.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari