Les bretolades a l'escola Pau Casals del Vendrell costen 3.300 euros

El regidor d'Educació, Kenneth Martínez, lamenta el gruix de la despesa, que inclou la instal·lació d'una càmera de seguretat

19 mayo 2017 19:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament del Vendrell s'ha gastat 3.300 euros en reparar els desperfectes provocats per actes vandàlics que hi va haver a mitjans d'abril a l'escola Pau Casals. El regidor d'Educació, Kenneth Marrínez, ha confirmat la xifra aquest dimecres en roda de premsa, lamentant el gruix de la despesa. Els diners s'han destinat a tasques de jardineria, substituir vidres trencats, reparar tanques i portes, i també a instal·lar una càmera de seguretat. Martínez ha apel·lat a la consciència ciutadana per evitar que es tornin a produir atacs vandàlics a les escoles, ja que el cas de la Pau Casals és el cinquè en el que va d'any. Així, el regidor ha demanat "crear un cordó de seguretat" entre la ciutadania per evitar que els brètols reincideixin. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra continuen investigant els fets per determinar-ne els autors.

El regidor Kenneth Martínez ha lamentat que l'ajuntament hagi hagut de destinar una despesa extraordinària de 3.300 euros a reparar els efectes de les bretolades, ja que això va en detriment d'altres inversions del govern: "hem hagut de reparar coses que ja teníem, en un moment de dificultats on una de les nostres prioritats són els serveis socials i l'educació", ha dit. 

El cas de l'escola Pau Casals ocorregut a mitjans d'abril ha estat el darrer d'una sèrie de desperfectes acumulats des de principis d'any a diverses escoles del municipi, però Martínez ha assegurat que la despesa de la resta de reparacions no s'ha pogut quantificar perquè l'ha assumit la brigada municipal. Tenint en compte el cost que sí que s'ha calculat al centre Pau Casals, el regidor ha demanat "que tothom prengui consciència que això perjudica a tot el municipi".

"Aquest és un problema que ens hem creat sense necessitat", ha etzibat Martínez, qui ha insistit en llençar el missatge de que "les escoles han de ser sagrades", remarcant que són equipaments que "s'han de destinar a educar i no a fer bromes cares". Per això ha instat als familiars i amics dels autors dels fets a ser proactius per evitar que es repeteixin les bretolades. Pel regidor, cal emetre el missatge de que "l'escola és cosa de tots". 

Pel que fa a les mesures de control, Kenneth Martínez ha explicat que només s'ha col·locat una càmera de vigilància a l'escola Pau Casals en un racó on s'han acumulat els actes vandàlics, i ha garantit que tant sols gravarà imatges fora de l'horari lectiu. El regidor descarta rotundament, però, que aquesta mesura s'hagi d'estendre als altres centres. "Destinar 1.000 euros en posar una càmera seria utilitzar malament els diners, perquè es poden estalviar per a fer coses en positiu", ha assegurat.

Comentarios
Multimedia Diari